Vrijednost projekta 13,3 milijuna kuna

Uskoro započinju radovi na sanaciji odlagališta otpada ‘Moseć’ u Drnišu

FOTO Radio Drniš
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Radovi na sanaciji odlagališta neopasnog otpada ‘Moseć’ počinje uskoro, a uvođenje u posao za izvođače radova održano je u srijedu, 30. prosinca 2020. u Drnišu. Sastanku u Velikoj gradskoj vijećnici u Drnišu prisustvovali su predstavnici Grada Drniša i Gradske čistoće Drniš d.o.o., predstavnici izvođača radova, zajednice ponuditelja tvrtke Kostak iz Krškog iz Slovenije i tvrtke Opera group d.o.o. iz Zagreba, predstavnici stručnog i projektanstog nadzora, te predstavnici tvrtke koja će u ime investitora obavljati funkciju voditelja projekta, javlja Radiodrniš.hr.

Nakon sastanka održan je i obilazak lokacije odlagališta, a njime su ostvarene sve pretpostavke za skorašnji početak radova koji će trajati do listopada 2021. godine.

Projekt ‘Sanacija odlagališta otpada Moseć u Gradu Drnišu’ Grad je prijavio u prosincu 2019. godine u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga Sanacija zatvorenih odlagališta otpada neopasnog otpada u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., s ciljem smanjenja količine otpada.

Inače, 3. prosinca 2020. godine potpisan je ugovor o izvođenju radova na sanaciji odlagališta neopasnog otpada ‘Moseć’ u Gradu Drnišu između Grada Drniša i zajednice ponuditelja tvrtke Kostak iz Krškog iz Slovenije i tvrtke Opera group d.o.o. iz Zagreba. Vrijednost ugovorenih radova je 6.654.231,25 kuna, a rok za izvođenje radova je deset mjeseci od uvođenja ugovorenog izvođača u posao.

Vrijednost projekta je 13.310.880,47 kuna, od čega je skoro 85 posto dodijeljeno iz bespovratne EU potpore, a fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je odobrio Gradu Drnišu sufinanciranje u iznosu od 10 posto ukupne vrijednosti projekta.


Pratite nas i na društvenim mrežama: