Završen program 'Zaželi 'zapošljavanja žena

Na području Drniša 16 žena dobilo posao na dvije godine

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Održana je završna konferencija ‘Za bolju budućnost – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu’ koji se provodi u okviru programa ‘Zaželi – Program zapošljavanja žena’ u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020, objavljeno je na službenim stranicama grada Drniša.

Kroz projekt zaposleno je 16 žena starijih od 50 godina na rok od 24 mjeseca. Ugovor o radu s njima sklopljen je u travnju 2019. godine, te su svoj zadnji dan na projektu odradile u petak 30. travnja 2021. godine.

U 24 mjeseca žene su skrbile o 80 krajnjih korisnika, starijih i nemoćnih osoba, podijelile su 1920 paketa higijenskih potrepština, te su završile programe osposobljavanja za željene programe. Naime, u sklopu projekta Grad Drniš je sa Pučkim otvorenim učilištem iz Šibenika sklopio ugovor o osposobljavanju dvije žene za kuharice, sedam za slastičarke i sedam za njegovateljice.

Kroz projekt su održane i motivacijsko-aktivacijske radionice, kroz koje se utjecalo na psihološko osnaživanje zaposlenih žena, poticalo ih se na promišljanje o vlastitim znanjima i kompetencijama, te ih se osposobljavalo za pisanje životopisa i motivacijskih pisama.

Gradonačelnik Josip Begonja na završnoj konferenciji se zahvalio ženama na uspješno izvršenim aktivnostima na projektu, na njihovom radu i pomoći starijim i nemoćnim korisnicima, posebno u ovim otežanim okolnostima uslijed epidemije koronavirusom, te izrazio nadu da se do jeseni vide na istom mjestu prilikom potpisivanja ugovora o radu na projektu u sklopu programa Zaželi – II. faza, a za koji Grad Drniš stječe pravo na prijavu 31. svibnja ove godine.

Projekt ‘Za bolju budućnost – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu’ završava u srpnju 2021. godine, budući da je trajanje projekta 30 mjeseci, a žene su imale pravo na zaposlenje u trajanju od 24 mjeseca.

Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Drniš i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Šibenik.

Koliko je projekt značio i za zaposlene žene i korisnike o kojima su one skrbile ove dvije godine, javnost se mogla upoznati i kroz mjesečne projektne priče koje su objavljene na portalima u sklopu promotivnih aktivnosti na projektu.

Projekt je vrijednosti 2.898,907 kuna i u 100 postotnom iznosu je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.


Pratite nas i na društvenim mrežama: