SDP Bilica čestita (ne)nagrađenim laureatima

Bilice neće nagraditi zaslužne. Zbog Milijana Brkića u ministarstvima bi nam mogli reći ‘lagano jedri’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Povodom Dana općine Bilice i blagdana velike Gospe, danas će biti održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Bilice, ali, iako je Odbor jednoglasno donio Odluku da se plakete i nagrade dodijele zaslužnim Biličanima, Andriji Ćaleta-Caru, Martini Japundžić Perčić i DVD-u Bilice, te grb općine Romanu Katzenbergu, investitoru poljoprivrednog projekta u Bilicama, od toga se odustalo, piše u priopćenju Anita Jakšić, SDP-ova vijećnica u Bilicama.

– Naši ‘rukovodeći općinari’ i dalje vode svoje igrice, a zanemaruju mještane, posebno one zaslužne za nagradu. Iako je u Statutu Općine navedeno da se tom prigodom dodjeljuju priznanja Općine građanima i pravnim osobama za naročite uspjehe od značaja za Bilice, iako je Odbor za dodjelu priznanja, kao ovlašteni predlagatelj, donio Odluku o dodjeli priznanja, Vijeće se nije sastalo, pa ni ove godine nema nagrađenih – piše Jakšić.

Kako navodi, pozadina ovakvog događaja vjerojatno je i politička igra, a u  prilog tome je i prijedlog vijećnika Nevena Mikulandre za dodjelu nagrade počasnog građanina Milijanu Brkiću.

– Naime, nakon raspisanog javnog poziva za predlaganje  zaslužnih pojedinaca i kolektiva, predsjednik vijeća Vlatko Petrović, već se ogradio od mogućnosti da se ove godine dodjele nagrade. Tako je na sjednici vijeća, održanoj 16. srpnja rekao – ‘Moj je stav , jer su se političke strukture promijenile i u županiji i u državi i u strankama, pa ja smatram da je nama najpametnije, jer mi smo tek novi saziv vijeća, da mi to ove godine lagano priskočimo. I nakon godinu dana rada ćemo vidjeti i bolje se upoznati sa situacijom, a ja ne bi otvara nikakve kutije ni sa županijom ni s državom. Strukture su se promijenile i najmudrije je da to priskočimo’. Na konstataciju jednog od vijećnika da to nema veze s državom, predsjednik je odgovorio – ‘Priča je jednostavna, dođemo u neko ministarstvo tražiti nešto, oni kažu lagano jedri, jer su stvari takve. Ja sam se konzultirao s visokopozicioniranim ljudima, pa su svi rekli, lijepo to priskočite, nemojte biti budale. Zato što predstavljam općinu Bilice, zato ovo i govorim jer neću dolaziti u sukob ako sam dao nagradu Milijanu Brkiću. Osobno protiv njega nemam ništa, čovjek je radio svoj posao, ali on u političkim strukturama ne stoji sad dobro’ – navodi Anita Jakšić.

Zašto je baš Milijan Brkić zaslužio nagradu počasnog građanina Bilica vidljivo je iz obrazloženja tog prijedloga u kojem stoji da je ‘svojim zalaganjem za interese Bilica pokrenuo kompletiranje projektne dokumentacije i radove za izgradnju luke otvorene za javni promet čime je u obalni pojas uloženo više od 20 milijuna kuna. Također, organizirao je sastanke s ministrom Olegom Butkovićem te potaknuo rješavanje granica pomorskog dobra na koje se čekalo 12 godina’.

– Objašnjenje ravno najboljim epizodama Top liste nadrealista. Iako su ostali uskraćeni za priznanje za svoj rad i volonterizam, mi im ovim putem čestitamo – zaključuje Anita Jakšić.


Pratite nas i na društvenim mrežama: