Tradicionalni 12. Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku u ovaj petak, subotu i nedjelju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ovaj vikend, od petka do nedjelje, 12. put vraćamo se u prošlost kroz Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku.

Puno zabave, veselja, kostimi, stare užance, ali i viteške borbe, topovske paljbe, kao i u proteklih 11 godina i još puno toga. U petak, 2. rujna, s početkom u 11 sati započinje postavljanje štandova ispred Gradske vijećnice, čime se na radost građana i svih koji se svake godine vraćaju u ‘stari’ Šibenik, otvara Sajam.

Od petka na štandovima provjerite ponudu zanatlija i obrtnika, a popodne od 18.30 sati počinje i zabavni program uz žongliranje i borbe vitezova. Svečana predstava otvorenja je u 20.30 sati ispred Gradske vijećnice nakon čega će se čuti i pucnji iz topova na rivi, a slijede i vatrene viteške borbe. Program prvog dana završava u ponoć .

U subotu će Šibenska straža s ‘Dječjim plemkinjama i stražom’ imati povorku po ulicama i kalama. Slijedi topovska paljba, žongliranje, Paška alka, viteške borbe, plesovi, pjevački zbor ‘Sveti Mihovil’, promocija knjige ‘Zavjet’ – Šibenik 17. stoljeća čija je autorica Orijana Koloper, glumačke družine i glazbene goste.

U nedjelju će u 10 sati započeti sajamske aktivnosti, nakon čega nam slijedi ples skupine Gašperja Lambergarja, viteške borbe, žongliranje, opet će Šibenska straža odraditi povorku, a prije samog kraja u 14 sati još jednom će zagrmiti topovi.

 

12 sibenik sajam 2016

 

 

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: