Suradnja Grada i Županije: Brodarica dobiva pristupačniju i suvremeniju ambulantu

Brodaričani i njihovi sezonski gosti za dva tjedna dobit će na korištenje novouređenu i opremljenu ambulantu. Već godinama je ambulanta u zakupu djelovala na katu stare zgrade pošte u neuvjetnom i starijima teško pristupačnom prostoru. Sada je suradnjom grada Šibenika i Šibensko-kninske županije u gradskom prostoru uz samo pristanište broda za Krapanj uređena nova ambulanta koja će zadovoljiti sve cjelogodišnje potrebe mještana i višestruko veći broj pacijenata u sezoni.

Prostorije ambulante, u kojoj su u tijeku završni radovi pred opremanje, obišli su danas, u pratnji Joška Jurića, ravnatelja Doma zdravlja Šibenik, župan Goran Pauk i gradonačelnik Željko Burić.

brodarica ambulanta 310517 5

– Sjajna suradnja Grada i Županije rezultirala je ovim sadržajem za Brodaričane. U gradskom prostoru šibenske gradske četvrti problem Brodaričana riješen je u dogovoru sa Domom zdravlja koji je županijska ustanova. Kada smo sve to spojili u jedinstveni zahtjev, ali i mogućnosti i želju da se ovo realizira vidite čime danas raspolažemo. Ovo je upravo ono što su Brodaričani tražili, a mi smo ispoštovali njihove želje i nakon opremanja može krenuti u funkciju, kazao je gradonačelnik Burić.

Primarna zdravstvena zaštita je primjer u kojem je važna komunikacija županije kao organizatora i osnivača djelatnosti Doma zdravlja, a s druge strane grada koji skrbi i raspolaže s prostorima.

brodarica ambulanta 310517 6

– Ovo je idealna simbioza gdje je Grad Šibenik ustupio na besplatan najam na 20 godina ove prostore za funkciju ambulante u korist Brodaričana i još uložio oko 70 tisuća kuna na uređenje okoliša. S druge strane Dom zdravlja je osigurao 420 tisuća kuna za uređenje ravnog krovišta, fasade i opremanje ovog prostora. Kroz petnaestak dana bi i oprema, koja je već nabavljena, trebala ući unutra. Karika koja je vrlo bitna je da je ovo sastavni dio europskog projekta koji pripremamo zajedno s Javnom ustanovom Razvojna agencija za poboljšanje usluge primarne zdravstvene zaštite. Županija će realizirati sedam, do 7,5 miljuna kuna i ovaj prostor sa svim svojim troškovima će ući u taj projekt, rekao je župan Pauk.

Ravnatelj Doma zdravlja Šibenik, Joško Jurić posebno je naglasio brzinu kojom su gradske službe osigurale sve preduvjete kako bi se moglo pristupiti prenamjeni desetak godina zapuštenog prostora u kojem je nekada bio ugostiteljski objekt u ambulantu i prijavi projekta na financiranje iz europskih fondova.

brodarica ambulanta 310517 4

– Ova ambulanta sada zadovoljava sve suvremene standarde i pristupačnija je svim žiteljima Brodarice. Ulaganje u prostor iznosilo je oko 500 tisuća kuna s PDV-om plus cijena opreme. Očekujemo još samo suglasnost Ministarstva za početak rada u novom prostoru. Ova ambulanta pokriva i područne ambulante Krapanj, Grebaštica i Žaborić, a ljeti se broj pacijenata multiplicira, vjerojatno na duplo od uobičajenog broja pacijenata. Kako doktor Strižak, koji je do sada imao koncesiju na brodaričku ambulantu, odlazi u mirovinu, ambulantu će preuzeti Dom zdravlja Šibenik. Ambulanta će, kao i do sada, raditi u jednoj smjeni, a mislim da je to po dosadašnjem iskustvu i dovoljno, najavio je Jurić.

Nekadašnji izgled sadašnje ambulante u Brodarici
Nekadašnji izgled sadašnje ambulante u Brodarici

brodarica ambulanta 310517 9

brodarica ambulanta 310517 10

brodarica ambulanta 310517 7

brodarica ambulanta 310517 2

brodarica ambulanta 310517 1

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.