Aglomeracija Šibenik

Provjerili smo koliko će se još raditi niz ‘staru poštu’ i u Matije Gupca, ali i rok završetka svih radova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Svi radovi Aglomeracije u Ulici Vladimira Nazora u središtu Šibenika trebali su biti završeni do Božića kada je ta ulica, zajedno sa Splitskom, trebala biti otvorena za promet. Taj dio Aglomeracije, kako saznajemo od Frane Malenice, direktora Vodovoda i odvodnje Šibenik, kasni zbog odluke da se uz kolnik izgradi kameni pločnik.

– Zbog dogovora oko uređenja nogostupa i nabave kamena kasnimo s asfaltiranjem u Ulici Vladimira Nazora i Splitskoj. Sve instalacije su postavljene na vrijeme i podloga je pripremljena za asfaltiranje, ali sad moramo čekati da izvođač završi postavljanje kamena na pločnicima. Uređenje nogostupa dijelom financira Grad Šibenik, a dijelom Vodovod iz projekta Aglomeracije. Dogovor je da se pločnici izrade u kamenu i to ide znatno sporije od betonskih elemenata. Vjerujem da će za najviše 15 dana sve biti završeno – kaže Malenica.

Na dijelu od Tommija do Težačke radovi su završeni, a u Ulici Matije Gupca odrađen je veći dio posla.

– U Matije Gupca kooperant trenutno mora odraditi neke popravke s tim da je, uz prvu fazu od Vanjskog do Matije Gupca, izvođač već i u drugoj fazi do Poliklinike. U ovom trenutku ne usudim se više ništa prognozirati jer su učestale kiše znatno usporile radove. Posluži li nas vrijeme vjerujem da kooperant na tom gradilištu može biti gotov do kraja siječnja – rezerviran je Malenica.

Radovi Aglomeracije na Krapnju ido odličnim tempom i završeno je oko 70 posto posla, u Jadrtovcu su radovi pri samom kraju, postavljene su sve instalacije.

– Brodarica, gornji dio, ide po planu tako da vjerujem kako će radovi na svim gradilištima Aglomeracije Šibenik biti završeni do sezone, odnosno do 1. srpnja. Nakon tog dana ne bi trebalo biti više nikakvih otvorenih kanala i iskopa – najavljuje Frane Malenica.


Pratite nas i na društvenim mrežama: