Junakinje bajki šibenskoj kreatorici osigurale svjetsku medalju za modu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenska dizajnerica Karmen Herceg nedavno se u Slavonskom Brodu na Međunarodnim igrama umjetnika predstavila tematskom modnom revijom koja je okupila sudionike iz čak 50 zemalja. Karmen je za ovu prigodu dizajnirala haljine koje su inspirirane modernim junakinjama bajki, a osmislila je 15 kreacija za kolekciju Living fairytale.

Dizajnerica koja je svoju reviju održala na ‘bajkovitom’  Trgu Ivane Brlić Mažuranić, a tom prigodom naglasila je kako joj je bila iznimna čast biti pozvana na World Art Games.

Ipak, Karmen nije stala samo na reviji. Naime, jutros je saznala kako je jedna od deset dobitnika medalja koju su joj dodijelili predstavnici World Art Gamesa iz zemalja koje su članice organizacije.

– Uzbuđena sam, ponosna, sretna. Drago mi je što glasanje za dobitnike medalja nije pristrano, a mislim da uvelike utječu i reakcije publike. Iznimna je čast osvojiti medalju u kategoriji ‘moda’ i to između 140 talentiranih umjetnika, kratko nam je kazala dizajnerica.

Podsjetimo, upravo je Karmen dizajnirala odore šibenske gradske straže, za djelatnike Muzeja sašila je radne ‘monture’, kao i trideset kravata za radnike na tvrđavama Barone i sv. Mihovil. Za svoj rad na području dizajna Karmen Herceg prošle je godine osvojila i Plaketu Grada Šibenika, ali i priznanje Hrvatske obrtničke komore za doprinos promicanju i radu obrtničkih asocijacija.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: