Put od 74 kilometra

FOTO Vesela družina hodočastila iz Šibenika u Sinj: U Perkoviću ih zamijenilo za migrante

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Skupina od 11 hodočasnika u organizaciji župe Meterize prevođena tamošnjim župnikom fra Antom Bešlićem i župnikom Vidika fra Ivanom Penavom, uputila se iz Šibenika pješke prema Sinju na put od 74 kilometra.

U Dubravi ih je ugostio župnik fra Žarko Maretić, dok je ih u Birnju sasvim slučajno primila jedna obitelj te ponudila okrepu i osvježenje.

Nastavili su svoj put preko Danila do Perkovića gdje im se u hodočašće uplela i interventna policija po dojavi mještana.

– Sjedili smo u Perkoviću u jednom lokalu kada je došao kombi s dva interventna policajaca. Nismo odmah znali o čemu je riječ, ali smo kasnije saznali da je netko od mještana zvao policiju misleći da smo migranti – priča nam kroz smijeh fra Ante.

Ostavili su i Sitno Donje iza sebe time i Šibensko-kninsku županiju, da bi ih u splitskoj, u Sitnom Gornjem uhvatila kiša te im je zaklon ponudila jedna obitelj u zaseoku Skelini. U Bogdanovićima u večernjim satima primila ih je obitelj Mandić kako bi mogli odmorniji nastaviti put po noći.

– Stigli smo u Sinj ujutro oko 10.30 sati sa žuljevima na nogama, ali s mirom u srcu. Hvala svima koji su nam izišli u susret na našem hodočašću te se nadamo ponoviti nešto slično i dogodine – zaključio je fra Ante.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.