Više

  U kući Šare

  FOTO Svečana obljetnica 100 godina zlarinskog turizma

   

  Ove godine obilježeno je 100 godina zlarinskog turizma. Tom prigodom u kući Šare, obnovljenoj u sklopu projekta Hrvatski centar koralja Zlarin, 18. kolovoza, je održana svečana manifestacija.

  Program je vodio Zvonko Varošanec koji je održao i uvodnu prezentaciju o povijesti Zlarina, a kasnije su mu se u govorima pridružili Katarina Gregov, direktorica Turistička zajednice Zlarin i Velibor Krasić, predsjednik Sekcije zajednice obiteljskog smještaja pri Županijskoj komori Šibenik.

  Svečanosti su prisustvovali predstavnici Grada Šibenika zajedno sa županom Markom Jelićem koji je ujedno i predsjednik TZ Šibensko kninske županije te direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole.

  – Ovom prigodom nagradili smo sve koji su na bilo koji način pridonijeli razvoju turizma, kulture i očuvanju baštine i tradicijskih običaja od osnutka ‘Društva za poljepšavanje i promet strancima’ 1922.g. do danas. Stoga smo na svečanosti dodjelili sveukupno 28 posthumnih priznanja i 35 posebnih za uspomenu na kulturno materijalnu baštinu otoka te 22 zahvalnice aktualnim nositeljima turističke ponude otoka – priopćeno je na stranicama TZ Zlarin.

  Plakete je dizajnirao hrvatski slikar i grafičar Vatroslav Kuliš, a cijelu manifestaciju je uveličao jedan od najpoznatijih europskih svirača lutnje i klasične gitare Edin Karamazov.

  Sve nagrađene možete pročitati ovdje.

  - Advertisment -

  NAJNOVIJE

  Izložba ‘Razgovori sa sobom’ u četvrtak u Azimutu

  Klub Azimut u Šibeniku odabran je za domaćina prve zajedničke izložbe 'Razgovori sa sobom' kulturne platforme Art Ćakula koja je nastala u travnju 2020....

  Policija završila očevid teške prometne nesreće kod Grebaštice...

  Šibenska policija utvrdila je kako je današnju tešku prometnu nesreću blizu Grebaštice, u kojoj je poginuo 66-godišnjak, skrivila 62-godišnja vozačica automobila. Također, teže je...