Šibenski obrtnici, nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije covida, danas su ispred zgrade Kazališta podijelili oko tisuću porcija bakalara građanima i gostima koji su se zatekli u Šibeniku, a kojeg su po staroj recepturi skuhali u megateči.
– Od sinoć traju pripreme, kuhanje i čišćenje bakalara a oko dva sata trebalo je da sve bude gotovo. Pripreme smo odradili na vrijeme jer nismo znali kakvo će nas vrime poslužiti, ali evo sve je ispalo odlično – kazao je Antonijo Radić, predsjednik Ceha ugostitelja šibenske Obrtničke komore.
Kako je kazao Joso Smolić, predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik i potpredsjednik HOK-a, u današnje porcije utrošeno je 80 kilograma bakalara i 180 kilograma krumpira.
– Osim za naše sugrađane i goste šibenska Obrtnička komora bakalarom časti i pučke kuhinje u Šibeniku i Kninu jer želimo barem malo ovih dana pridonijeti veselju naših potrebitih građana. Svima želimo manje bolesti, nižu inflaciju i svako dobro u nadolazećoj godini – kazao je Smolić.
Sudeći po reakcijama građana koji su danas došli po svoju porciju, šibenski ugostitelji nisu iznevjerili svojim receptom.
– Stvarno je odličan, jako dobro ukuhan i zbilja sam guštala jer je ovo postalo vrlo skupa delicija – kazala je 70-godišnja Marija.