FOTO: Drugi dan FALIŠ-a ugostio Ivančića i Sokolovića

Drugi dan festivala FALIŠ započeo je u 20 sati promocijom knjige ‘Radnici i seljaci’ novinara, publicista i književnika Viktora Ivančića. Njegova želja je bila da kroz knjigu progovori o problemima kapitalizma aktivno, ne iz pasivne i cmizdrave pozicije, i upravo zato glavni likovi knjige vrlo često imaju radikalna rješenja svojih problema.

S autorom knjige i jednim od osnivača Feral Tribune-a razgovarao je Emir Imamović Pirke, organizator festivala.

-Duh Ferala živi i danas i nikad nije nestao, živi kroz neovisne novine i portale. Želja za slobodom i kritička misao i dalje postoje – komentirao je Ivančić.

falis3

(foto: Facebook)

falis1

Ivančić se večeras dotaknuo i aktualnih političkih tema, Europske unije, kapitalizma, Milanovića i Plenkovića.

-Između HDZ-a i SDP-a više nema opipljive razlike. Milanović se sve više približava HDZ-u, više ne može izreći četiri rečenice bez spominjanja Balkana – komentirao je.

falis2

Nakon Ivančića, na Maloj loži raspravljalo se na temu “Eurijeka!: Rijeka, euro prijestolnica kulture 2020.”, u kojem su sudjelovali Ivan Šarar i Kruno Lokotar, dok su u 22 sata Zijah A. Sokolović i Dražen Šivak premijerno izveli predstavu “Demokracija”.

faliis                                                                                                (foto: Facebook)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.