Dok traje zabrana radova, na Peškariji dodatna 32 parkirališna mjesta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ovo ljeto Šibenik će imati tridesetak parkirališnih mjesta više i to onih najskupljih u ‘nultoj’ zoni. Već danas moguće je parkirati u Docu na mjestu porušene Peškarije, pod saniranom stijenom, gdje nakon sezone splitska tvrtka Stanovi Jadran počinje izgradnju poslovno-stambenog kompleksa.

U Dalmaciji je poznata deviza kako u sezoni treba ‘ubrati’ svaku kunu gdje god je to moguće, a u Šibeniku i kronični problem manjka parkirališnih mjesta pa su u maniri dobrog gospodara u Gradskom parkingu, kaže direktor Goran Bulat, našli zajednički jezik s vlasnicima zemljišta koje je ‘de facto’ pripremljeni temelj za jesensku izgradnju, uzeli prostor u najam tijekom zabrane građevinskih radova u povijesnoj jezgri i osigurali stanarima i gostima Šibenika još tridesetak parkirališnih mjesta.

peskarija parking2

– Investitor je na prostoru bivše Peškarije, u dogovoru s nama, pripremio podlogu kako bi kroz ovu sezonu osigurali neophodna parkirališna mjesta. Nakon isteka roka u kojem je zabranjena gradnja, 15. rujna, investitor će nastaviti radove. Nama su 32 parkirališna mjesta na onoj lokaciji iznimno važna, a vjerujem da će biti zadovoljni i stanovnici Doca koji će sa svojim povlaštenim stanarskim kartama moći parkirati i na toj lokaciji. Razmišljalo se i o rampom zatvorenom parkiralištu što bi nam osiguralo još veći prihod, međutim, kao i u nekim drugim slučajevima, nismo se vodili samo prihodima, nego jednom širom slikom imajući u vidu stanare Doca koji u sezoni kada turisti u večernjim satima zauzmu parkirališta na rivi teško pronalaze slobodno mjesto po povratku sa kupanja i prisiljeni su kružiti gradom u potrazi za mjestom gdje će moći ostaviti svoj automobil. Vjerujem da će ta 32 mjesta izuzetno dobro doći te da ćemo od stanara i građana tijekom ljeta čuti pozitivne komentare ovog poslovnog poteza, kaza je Bulat.

peskarija parking3


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.