Za Dječji odjel

Spoj umjetnosti, aktivizma i humanitarnog djelovanja – jedinstvena izložba u Gradskoj knjižnici

Humanitarna izložba, slikara Ante Bergama Momina pod nazivom, ‘Slikarske minijature za zdravlje djece’ bit će otvorena u utorak u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića u 19 sati.

Slike se mogu kupiti po pristupačnim cijenama, a prikupljena sredstva namijenjena su opremanju Dječjeg odjela Opće bolnice u Šibeniku.

Pored prikupljanja novčanih sredstava za opremanje Dječjeg odjela Opće bolnice u Šibeniku, cilj ove izložbe je uputiti i potaknuti djecu na razmišljanje o štetnosti poroka koji mogu dovesti do bolesti.

– Glazbeni gosti na otvorenju bit će djeca članovi Komornog ansambla ECHO, a pjesnik Dinko Škevin kazivat će svoju pjesmu ‘Djeca’. Ante Bergam Momin, koji i sam godinama humanitarno djeluje, nakon što je na praznim kutijama cigareta naslikao ovu seriju minijatura u tehnici akrilika obratio se za pomoć Rotary klubu Šibenik radi organizacije izložbe i provedbe humanitarne akcije, a Gradska knjižnica ‘Juraj Šižgorić’ Šibenik nesebično mu je ustupila svoj izložbeni prostor – poručili su organizatori.

Novčane donacije u okviru ove humanitarne akcije prikupljat će se uplatom na posebni račun Rotary Kluba Šibenik, broj HR3524070001500008102.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.