Vrijedne 450 tisuća kuna

Šibenski studenti ugovorili stipendije s Gradom: ‘Bar ću malo olakšati roditeljima’

Ugovori o stipendiranju 44 studenta i Grada Šibenika vrijedni 450 tisuća kuna potpisani danas u Gradskoj knjižnici Juraja Šižgorića. Tako će studenti koji su zadovoljili sve potrebne kriterije dobivati, tijekom čitave godine, naknadu od 700 kuna.

– Poprilično mi znači stipendija jer za moje pojmove suma dosta je velika, a novac ću potrošiti na svakodnevne stvari i tako malo olakšati svojim roditeljima. Želja mi je vratiti se u Šibenik, ali tek sam prva godina studija tako da se još puno toga može promijeniti do kraja školovanja – kazao je Antonio student prve godine FESB-a u Zagrebu.

Uloga lokalne vlasti i jest da stvori predispozicije za razvoj turizma, poduzetništva i visokog školstva tako da se oni imaju u što vratiti.

– Tradicionalno ulažemo u naše studente, a samim time i u našu budućnost te u znanje, a onda i očekujemo da će to biti vraćeno našoj zajednici jer njih nakon studiranja Šibenik čeka otvorena srca i raširenih ruku – naglasio je dogradonačelnik Paško Rakić.

Dobitnike stipendija provjerite OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.