Vrijedne 450 tisuća kuna

Šibenski studenti ugovorili stipendije s Gradom: ‘Bar ću malo olakšati roditeljima’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ugovori o stipendiranju 44 studenta i Grada Šibenika vrijedni 450 tisuća kuna potpisani danas u Gradskoj knjižnici Juraja Šižgorića. Tako će studenti koji su zadovoljili sve potrebne kriterije dobivati, tijekom čitave godine, naknadu od 700 kuna.

– Poprilično mi znači stipendija jer za moje pojmove suma dosta je velika, a novac ću potrošiti na svakodnevne stvari i tako malo olakšati svojim roditeljima. Želja mi je vratiti se u Šibenik, ali tek sam prva godina studija tako da se još puno toga može promijeniti do kraja školovanja – kazao je Antonio student prve godine FESB-a u Zagrebu.

Uloga lokalne vlasti i jest da stvori predispozicije za razvoj turizma, poduzetništva i visokog školstva tako da se oni imaju u što vratiti.

– Tradicionalno ulažemo u naše studente, a samim time i u našu budućnost te u znanje, a onda i očekujemo da će to biti vraćeno našoj zajednici jer njih nakon studiranja Šibenik čeka otvorena srca i raširenih ruku – naglasio je dogradonačelnik Paško Rakić.

Dobitnike stipendija provjerite OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.