'Stavimo ružičastu vrpcu na rever i pružimo im podršku'

Pridružite se obilježavanju ‘Dana ružičaste vrpce’ u subotu na trgu ispred crkve sv. Frane

Ilustracija/arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Županijska liga za borbu protiv raka obilježit će u subotu, 2. listopada Dan ružičaste vrpce na Trgu Nikole Tommasea ispred crkve sv. Frane u Šibeniku.

-Ove godine ćemo, u skladu s epidemiološkim mjerama, promotivne materijale i ružičaste vrpce dijeliti na trgu uz naš ured, kraj crkve sv. Frane. Ujedno, moći će se i razgledati  izložba radova članica Kluba žena, naših aktivista i volontera te članica udruge Tempera koje su nam velikodušno pomagale u ovom projektu. U akciji obilježavanja mjeseca borbe protiv raka dojke pridružili su nam se i učenici Medicinske škole s mentoricom, gospođom Vesnom Bušac. Sami su osmislili edukativne materijale koje će tijekom listopada dijeliti sugrađanima – kazali su u Županijskoj ligi.

Mjesec listopad je, inače, u cijelom svijetu posvećen podizanju svjesnosti brige o dojkama, važnosti redovne liječničke kontrole dojki i važnosti ranog otkrivanja raka dojke kada je još izlječiv. Kao znak sudjelovanja, solidarnosti i potpore tim stremljenjima zajednički je, na svim kontinentima prihvaćen simbol ‘ružičasta vrpca’. Akcija je međunarodnog karaktera i u cijelom svijetu se održava prve subote u listopadu.

– Stavimo ružičastu vrpcu na rever i pružimo podršku svima kojima je potrebna! – pozivaju organizatori.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.