Pronađite nešto za sebe

Niz događanja sljedeći tjedan u gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić

FOTO: Arhiva ŠIBaj TV-a
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Predavanje na temu ‘Klimatske promjene’ bit će održano 17. svibnja u 18.30 sati u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić.

Predavanje će održati Dražen Šimleša, s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar u Zagrebu, tajnik udruge Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG), dopredsjednik Mreže ekosela Balkana (MEB). Predavanje je dio projekta Zelene teme u Knjižnici, koji provodi Gradska knjižnica ‘Juraj Šižgorić’ Šibenik, a financira ga Ministarstvo kulture i medija. Na njemu će biti riječi o vezi između društvenog sustava i devastacije okoliša i o tomu kako pojedinci promjenom vlastita ponašanja i uključivanjem u kolektivne akcije na lokalnom nivou mogu pridonijeti održivijem i pravednijem društvu.

U srijedu je na rasporedu predavanje ‘Kriza kao izazov za osobni rast’ u 18.30 sati.

Predavanje o prevladavanju straha, brige i stresa održat će Nevenka Blažić-Čop, neuropsihijatar. Dr. Blažić-Čop tom će prigodom predstaviti knjigu Nada u budućnost. Predavanje organizira Udruga Bolji život Split.

U četvrtak u Knjižnici na rasporedu su dva događaja i to predstavljanje projekta ‘Recepture od dalmatinskog bilja’ u 11 sati. Uoči Dana biološke raznolikosti (22. svibnja), a povodom 180 godina od izlaska knjige Flora dalmatica Roberta Visianija, održat će se prigodna izložba i dodjela nagrada Organizatori: Ogranak Matice hrvatske u Šibeniku i Knjižnica

Zatim predavanje ‘Zanemareni resurs u podizanju imuniteta’ u 18.30 sati koje će održati Nevenka Blažić-Čop, neuropsihijatar, a organizira ga Udruga Bolji život Split.


Pratite nas i na društvenim mrežama: