U srijedu

Ne propustite izložbu ‘Izrada i pečenje keramike na neolitički način’ u Muzeju grada Šibenika

FOTO: Ilustracija/ Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Gostujuća izložba Arheološkog muzeja Istre ‘Izrada i pečenje keramike na neolitički način’ bit će otvorena u Muzeju grada Šibenika i to u srijedu s početkom u 19 sati. Autor izložbe je arheolog Romulad Zlatunić.

Inače, keramičko posuđe se na našem području počinje proizvoditi u neolitiku, prije oko 8000 godina. Autor izložbe, u suradnji s keramičarkom Marinom Orlić, proveo je istraživanje o tehnologiji izrade najranije lončarije te u kojoj se mjeri danas može rekonstruirati izvorni proces oblikovanja i pečenja neolitičkog posuđa.

– Izložbom su predstavljeni rezultati tog istraživanja provedenog kombinacijom eksperimenta i etnoarheološke osnove procesa, koje je donijelo vrijedne spoznaje o počecima i razvoju jedne od najkarakterističnijih obrtničkih djelatnosti iz daleke prapovijesti. Izložena je izvorna neolitička muzejska građa te replike posuđa i drugih predmeta od pečene gline, a priča o procesu izrade lončarije popraćena je dokumentarnim filmom autora Kristijana Burlevića – priopćili su organizatori.

Također, Izložba će biti otvorena u Izložbenom prostoru Muzeja grada Šibenika (ulaz s obale) do 6. studenog. Radno vrijeme: ponedjeljak – petak 10 – 13 i 17 – 20 sati, subota 10 – 13 sati.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.