'Ajmo hrvati se s knjigom'

Mjesec hrvatske knjige: U Perivoju Roberta Visiania posjetitelji će moći razmjenjivati ili prodavati knjige

FOTO: Ilustracija
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Gradska knjižnica ‘Juraj Šižgorić’ i Kulturna udruga Fotopoetika i to u sklopu obilježavanja manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2021. organiziraju pop-up book store, koji će biti održan 16. listopada, od 10.30 do 12.30 sati u Perivoju Roberta Visianija.

Tako će se na sajmu razmjenjivati, prodavati i besplatno dijeliti knjige. Uz poticanje čitanja što je primarni cilj Mjeseca hrvatske knjige, koji ove godine s motom ‘Ajmo hrvati se s knjigom’, naglasak stavlja na promociju hrvatskih autora. Program sajma ostvaruje tri osnovna načela održiva gospodarenja otpadom, odnosno 3R – reduce, reuse, recycle (smanji, ponovno koristi, recikliraj).

Inače, sajam je prvi put održan prošle godine, na istome mjestu, u sklopu C-Change festivala, što ga je Grad Šibenik organizirao u sklopu provođenja dvogodišnjeg međunarodnog projekta C-Change: Arts and Culture Leading Climate Action in Cities.

– Pozivamo ustanove, udruge i pojedince da nam se pridruže, da sudjeluju na sajmu tako što će na njemu izložiti, razmijeniti, prodati ili pokloniti svoje knjige, stripove i časopise. Prijaviti se mogu zaključno s četvrtkom, 14. listopada na asimic@knjiznica-sibenik.hr. Također, primat ćemo i stari papir (knjige, novine i časopise), koji ćemo iskoristiti u kreativnim radionicama izrade i ukrašavanja različitih predmeta tehnikom kaširanja – poručili su organizatori.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.