Projekt vrijedan 1,7 milijuna kuna

Grad Skradin u okviru projekta ‘Budimo im podrška’ zaposlio 20 ženaFoto: Grad Skradin
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Grad Skradin, kao nositelj projekta, s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Šibenik i Centrom za socijalnu skrb Šibenik provodi projekt ‘Budimo im podrška II’ u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava ‘Zaželi – Program zapošljavanja žena – Faza II’. Projekt je predstavljen na danas održanoj početnoj konferenciji, u skladu sa epidemiološkim mjerama i uz prisustvo minimalnog broja ljudi.

Kroz projekt je zaposleno 20 žena, a osim njih u okviru navedenog projekta zaposlena su dva djelatnika. Radi se o voditelju projekta koji je zadužen za vođenje i nadzor projekta i njegovih aktivnosti, te koordinatoru aktivnosti koji je zadužen za upravljanje aktivnostima i asistiranje voditelju projekta u obavljanju poslova na provođenju i realizaciji projekta.

Dvadeset žena brinut će se za 120 korisnika s područja Grada Skradina kojima će se pomoći olakšati život posebno u uvjetima epidemije (pomoć u održavanju čistoće, dostavi namirnica, pripremi obroka, pomoć u osobnoj higijeni, te psihosocijalna pomoć, dostava lijekova i plaćanje računa).

Za 13 zaposlenih žena je omogućena edukacija odnosno osposobljavanje za ‘Gerontodomaćicu’ koja će se obavljati u suradnji sa ‘Pučkim otvorenim učilištem Libar’.
Projekt ‘Budimo im podrška II’ sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda kroz ‘Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020’., a ukupna vrijednost projekta je 1.795.700 kuna i traje 18 mjeseci.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: