Poboljšanje društvenog života

Danom otvorenih vrata obilježeno godinu dana aktivnosti u društvenom centru Dinarsko srce u Kijevu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U svibnju 2020. godine Kijevo, mala općina u zaleđu Šibensko-kninske županije s jedva 400 stanovnika, dobilo je svoj prvi europski projekt – Društveni centar Dinarsko srce. Gotovo 2 milijuna kuna predviđena su za obnovu prostora u javnom vlasništvu, otvaranje društvenog centra i razvoj programa kojima će se poboljšati društveni život te općine.

U društvenom centru Dinarsko srce u Kijevu već godinu dana održavaju se različite aktivnosti namijenjene stanovnicima Kijeva i okolice i prilagođene svim uzrastima. Od rujna prošle godine razvijena su ukupno četiri programa – Tradicijska kultura kijevskog kraja, Poduzetništvo i ruralni razvoj, Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva te program Dinara.

Povodom proslave sv. Mihovila u Kijevu, u srijedu 29. rujna, održan je Dan otvorenih vrata društvenog centra Dinarsko srce.

Danom otvorenih vrata obilježilo se godinu dana provedbe aktivnosti u društvenom centru Dinarsko srce. Cilj je bio mještane i posjetitelje upoznati s radionicama i programima koji se održavaju u centru i pozvati da sudjeluju u budućim aktivnostima.

Tijekom poslijepodneva u društvenom centru izmjenjivali su se posjetitelji – od načelnika i djelatnika Općine Kijevo, predstavnika turističkih zajednica i udruga do mještana zainteresiranih za aktivnosti u centru.

Iz KUD-a Dinara, nositelja projekta, zadovoljni su odazivom i nadaju se kako će ovaj događaj potaknuti stanovnike Kijeva na još aktivnije sudjelovanje u radionicama.

Projekt Društveni centar ‘Dinarsko srce’ sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u okviru poziva ‘Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice’, a provodi ga Kulturno-umjetničko društvo Dinara iz Kijeva u partnerstvu s Općinom Kijevo i udrugom GTF-Inicijativa za održivi rast iz Zagreba.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.