Izvedivo do kraja godine

Tonči Restović predstavio SDP-ovo rješenje manjka parkinga na Vidicima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Izgradnju parkirališne terase, po uzoru na Draženovo igralište na Baldekinu, kao rješenje problema parkiranih vozila na pločniku Ulice Ive Družića na Vidicima, predstavili su danas Tonči Restović, predsjednik šibenske organizacije SDP-a i kandidat za gradonačelnika Šibenika te njegov stranački kolega Ivan Rajić.

– Problem nedostatka parkirališnih mjesta, ne samo u ovom dijelu grada, rezultat je nebrige gradske vlasti, nerazgovora, nebivanja na terenu s ljudima. Onda imate kaos u mnogim dijelovima grada – kazao je Restović.

Idejno rješenje kojim se rješava problem na Vidicima izradili su u SDP-u zajedno s arhitektima i vjeruju da će odgovarati svim stanovnicima te gradske četvrti.

– Prije gotovo četiri godine, smo na ovom istom mjestu ukazivali na problem parkirališta. Pune četiri godine su se gradonačelnik Burić i predsjednik gradske četvrti Bajić dopisivali kako riješiti problem 20 automobila parkiranih na pločniku. Nakon 16. svibnja, kada građani dadu povjerenje SDP-u, odnosno kandidatu za gradonačelnika Tonču Restoviću, ovaj problem bit će do kraja godine, sasvim sigurno, riješen. Naše se rješenje proteže na oko 120 metara duž Ulice Ive Družića i na kojem je moguće u vrlo kratkom roku na kat dignuti parkirna mjesta za 50 automobila. U ovom trenutku, ovdje je, uvjetno rečeno, višak 20 do 30 automobila koji nemaju parkirališno mjesto. Ovo rješenje je daleko efikasnije, nego ‘tri trake’. Ovo parkiralište je u neposrednoj blizini stambenih zgrada, a ne remeti ništa bitno u prostoru ove gradske četvrti – pojasnio je Rajić.

Ponavljajući kako planira od prvog dana mandata slušati građane i razgovarati s njima na terenu, jer je, kaže, 100 ljudi sigurno pametnije od dvoje ili troje koji sada iz svojih kancelarija smišljaju kako riješiti probleme građana.

Na na naše pitanje o procijenjenoj vrijednost predložene investicije, Restović je kazao kako za sada nude samo ideju.

– Ako je netko uspio dobiti 100 milijuna kuna, ili barem dio toga, za napraviti troetažnu garažu ispod glavnog trga malog mediteranskog grada, onda ne vjerujem da je za financiranje ičega danas problem. Samo se treba dobro potruditi i izabrati projekte od kojih će koristi imati Šibenčanke i Šibenčani – zaključio je Restović.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.