Uopznavanje s tehnikama blokovske gradnje

Škola arhitekture Arkki za djecu kroz listopad u Danilu. Prijavite svoje mališane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Udruga sv. Danijel u suradnji s Arkki Hrvatska, kreativnom školom arhitekture za djecu organizira radionicu u kojoj će se kroz arhitekturu Ridera upoznati s tehnikama blokovske gradnje i to kroz listopad u Danilu.  Na radionici će polaznici projektirati vlastiti model u kojem će prakticirati tehnička rješenja u malom mjerilu koja se odnose na stvarni kontekst.

Inače, Arkki koncept je temeljen na finskom modelu u kojem djeca upoznaju različite aspekte dizajna, od zamišljanja malih objekata pa sve do cijelih gradova. Cilj nije odgajati djecu da postanu arhitekti, već da ona odrastu sa sviješću o okolišu i zanimanjem za njega, te da se takvo znanje mogu iskoristiti u svom odabranom pozivu. Arkki programi isprepleću ‘4P’: projekte (Projects), vršnjake (Peers), strast (Passion) i igru (Play) te njeguju se praktično građenje, rješavanje kreativnih problema i 3D konstrukcija.

Program ima za cilj razvijati osobnu kreativnost i ohrabrivati individualno i kolaborativno učenje. Arkkijevi izuzetni pedagoški koncepti su stvoreni da svatko uči kroz uspjeh, pozitivnu povratnu informaciju i kooperativno učenje.

– Svjesni potrebe za obrazovanjem djece za suvremeni svijet, Udruga sv. Danijel ce u potpunosti pokriti troškove sudionika na ovoj radionici. Ukoliko ste uočili da vaše dijete voli legiće ili crtanje ili generalno voli raditi rukama…nemojte dvojiti o Arkkiju – pozivaju organizatori.

Ukoliko ste zainteresirani da rezervirate mjesto za svoje dijete kako bismo znali točan broj sudionika. Radionice su predviđene za uzraste od 6 do 12 godina, nije potrebno predznanje. Samo u inbox na našem Facebooku pošaljite ime, prezime i dob djeteta i kontakt broj kako bi vam se mogli javiti na vrijeme.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.