Bomba je iz Drugog svjetskog rata

FOTO/VIDEO Na gradilištu POS-a na Biocima iskopana avionska bomba teška 70 kilogramaFoto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Bomba koju su radnici na gradilištu stanova POS-a na Biocima pronašli tijekom radova potječe iz Drugog svjetskog rata i teška je oko 70 kilograma, a policijski pirotehničari su je prevezli i pohranili u prostore Policijske uprave šibensko-kninske, priopćili su iz policije.

NOVO 11.20 sati

– Tijekom izvođenja radova na budućim POS-ovim stanovima otkopan je dio bombe i u 9 sati je obaviještena i pozvana policija. Nakon što je od strane policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu potvrđeno da se radi o avio bombi iz Drugog svjetskog rata mjesto događaja je osigurano u širem luku te se na siguran način pristupilo vađenju i izuzimanju bombe. Ni u jednom trenutku nije bilo opasnosti za građane ili imovinu. Radi se o avio bombi teškoj oko 70 kilograma koja je pohranjena u prostorijama Policijske uprave šibensko-kninske te će u narednom periodu biti uništena na siguran način – navode u priopćenju iz Policijske uprave.

Ranije Objavljeno:

Na gradilištu POS-a na Biocima radnici su pronašli neksplodiranu bombu i na terenu su policijski pirotehničari.

– Dobili smo dojavu da je na gradilištu na Biocima pronađena neka stara eksplozivna naprava. Još ne znamo o čemu je riječ, a na terenu je naš pirotehničar – kazao nam je Šime Pavić, glasnogovornik Policijske uprave šibensko-kninske.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.