Suradnja dviju ustanova

Posebna posjetiteljska ponuda: Ako posjetite NP ‘Krka’ ostvarujete popust za posjet sv. Nikole

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Svi posjetitelji koji na prodajnom mjestu Info centar Tvrđave sv. Nikole pokažu ulaznicu za Nacionalni park ‘Krka’, ne stariju od sedam dana, ostvarit će popust od 10 posto na osnovnu cijenu individualne ulaznice za posjet Tvrđavi sv. Nikole. Posebna je to posjetiteljska ponuda kao rezultat suradnje s Javnom ustanovom Priroda Šibensko-kninske županije i Nacionalnog parka ‘Krka’.

Na taj način, posjetitelji će imati priliku povoljnije uživati u jednom od najljepših hrvatskih nacionalnih parkova i spomeniku baštine pod zaštitom UNESCO-a te se dulje zadržati u našem kraju. Istovremeno, u tijeku su i zajedničke aktivnosti prezentacije i promocije. U ispostavi JU „Nacionalni park Krka“ u Skradinu postavljena je izložba fotografija Tvrđave sv. Nikole te informacije o mogućnostima posjećivanja. Zajednička kampanja provodit će se i na internetskim stranicama i društvenim mrežama.

– Nacionalni park ‘Krka’ i JU Priroda dvije su srodne ustanove čije su glavne zadaće očuvanje, zaštita, interpretacija i održivo korištenje zaštićene prirodne i kulturne baštine. Promocijom UNESCO spomenika na području Nacionalnog parka povezujemo dva susjedna zaštićena područja i neke od najznačajnijih prirodnih i kulturnih vrijednosti našeg kraja. Ovom suradnjom predstavljamo se kao jedna cjelina, prirodna i kulturnopovijesna, ali i društvena i gospodarska, što nam je za ovu posjetiteljsku sezonu posebno važno – kazala  je ravnateljica  Nella Slavica i naglasila kako je ova suradnja dio kontinuiranih aktivnosti Nacionalnog parka na razvoju čitavog područja i poticanja gospodarskih aktivnosti brojnih subjekata koji žive i rade na obalama Krke.

Ravnateljica JU Priroda Šibensko-kninske županije, Anita Babačić Ajduk, istaknula je da je ovo značajan iskorak u suradnji dviju ustanova.

– Dosad smo uspješno surađivali na istraživačkim projektima, a sad se suradnja širi i na promociju i posjećivanje. Naše dvije ustanove blisko su povezane i teritorijem koje pokrivaju. JU Priroda upravlja područjem izvora i ušća rijeke Krke, sjeverno i južno od Nacionalnog parka. To uključuje rijeku Krčić, izvor Krke, riječni tok oko Knina te cijeli tok i ušće od Skradina do Kanala sv. Ante i Tvrđave sv. Nikole. Biljni i životinjski svijet ne poznaje administrativne granice te je naša suradnja nužna u svakom segmentu. Administrativne granice ne poznaju ni posjetitelji, pa su ovakve zajedničke akcije i te kako korisne. Na taj način povećava se vidljivost lokaliteta, ali i osigurava kontrolirani, održivi sustav posjećivanja – rekla je.

Više informacija o načinu ostvarenja popusta i mogućnostima posjećivanja Tvrđave sv. Nikole u Kanalu sv. Ante i Nacionalnog parka ‘Krka’ možete pronaći na mrežnim stranicama www.kanal-svetog-ante.com i www.np-krka.hr


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.