Zajednička kandidatura HNS-a i Reformista

Petar Baranović objavio kandidaturu za gradonačelnika Šibenika: ‘Prioritet je briga za najmlađe i najstarije’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Petar Baranović, objavio je svoju kandidaturu za gradonačelnika Šibenika u koju zajedno ulaze HNS i Narodna stranka Reformista.

– Zadovoljstvo mi je prije svega i predstaviti kandidata za dogradonačelnika Ivana Petkovića predsjednika gradske organizacije HNS-a. Naša koalicija je početak ponovne suradnje kvalitetne ekipe ljudi koja je u šibenskoj politici ostavljala pozitivne tragove te iza sebe nema nikakvih afera i repova – kazao je Baranović.

Konferencija za medija sazvana je na mjestu za koje Baranović kaže da je ogledalo Šibenika, a riječ je o prostoru kod izlaza nekadašnjeg kina Šibenik.

– Tu ljeti prolaze tisuće turista svega desetak metara od jednog od najluksuzniji hotela na Jadranu. Želim reći da razmišljamo bitno drugačije od trenutne vlasti, ali i od ostalih kandidata, kako treba voditi grad. Držimo da Šibenik proživljava najteže trenutke u svojoj modernijoj povijesti u kojima je socijalno-gospodarska slika poprilično loša, u kojima tisuće radnih mjesta jest ugroženo, a naš prioritet će biti briga o najmlađima i o najstarijima – nastavlja Baranović.

Naglasio je i da je civilizacijska sramota da Šibenik nema još jedan dom za starije i nemoćne kako bi im se omogućilo dostojno starenje jer zahvaljujući troznamenkastoj listi to nije moguće.

– Jednako tako uz pomoć EU fondova možemo ići i na uspostavu dnevnog centra za starije osobe i umirovljenike. Što se tiče najmlađih, svjedočimo još jednoj civilizacijskoj sramoti, a to je da sva djeca osnovnih škola nemaju iste uvjete. Škole u Brodarici, Ražinama i Vrpolju ne odgovaraju pedagoškim standardima gdje bih posebno istakao faktor sigurnosti u školi Vrpolje u kojoj djeca pohađaju nastavu doslovno sjedeći u učionici koja leži na gredama u doba kralja Aleksandra Karađorđevića – naglašava Baranović te dodaje kako je 2013. godine kad je odlazio iz ureda Gradske uprave ostavio dvije lokacijske dozvole za škole Vrpolje i Ražine sa sportskom dvoranom.

Odnos prema gospodarstvenicima je posebna priča, ističe Baranović, te dodaje kako bi bilo bolje da industrijska zona Podi treba ići u drugom smjeru to jest okrenuti se i malim poduzetnicima, a ne samo srednjim i velikim.

– Moj kandidat za dogradonačelnika je po struci finacijaš koji ima brokersku kuću i mislim da je vrlo bitno znati voditi gradske financije što sadašnja garnitura ne zna, a svoju gradonačelničku plaću dat ću za stipendiranje dva studenta medicine – zaključio je Baranović.


Pratite nas i na društvenim mrežama: