Uz instruktora Krešimira Ivančevića

FOTO U NP Krka danas je bio organiziran rekreacijski izlet za djecu i odrasle

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Fitness instruktor Krešimir Ivančević, u organizaciji sa Dsr feel the power i Fitness programom feel the Power 7, odradili su rekreacijski izlet u Nacionalni park Krka koji je bio namijenjen djeci koja se sve manje kreću, ali i ostalim skupinama ljudi različite životne dobi.
Tako su djeca uz pratnju svojih roditelja i baka bezbrižno šetala predivnim stazama rijeke Krke. Na izletu je sudjelovalo njih 24, a od toga 10 djece.
– U ovom izletu su zbog spuštanja po siparu i prelasku preko mostića dolazile do izražaja tjelesne sposobnosti kao što su ravnoteža i stabilnost. Sve veći broj djece i mladih ima smanjene sposobnosti ravnoteže i stabilnosti zbog nedostatka tjelesnih aktivnosti, zamijenjenih sjedilačkim načinom života. Još jedna skupina kojoj su smanjene navedene sposobnosti su starije osobe. Sa starenjem slabi aktivnost živčanog sustava i mišićna snaga, a posljedično ravnoteža i stabilnost. Održavanje tih sposobnosti se može poboljšati treningom i boravkom u prirodi a ravnoteža i stabilnost znače kontrolu – piše na Facebook profilu fitness instruktora.

Pratite nas i na društvenim mrežama: