Radovi vrijedni 620 tisuća kuna

FOTO Na Meterizama konačno imaju pristup svojim domovima: ‘Riješen je problem rasvjete i sustav odvodnje’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U Ulici Put Gvozdenova na Meterizama, završeni su radovi rekonstrukcije i ugradnja nove oborinske odvodnje te asfaltiranja, a radove vrijedne 620 tisuća kuna danas je obišao . gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima.

– Ovo je manji projekt, ali vrlo zahtjevan pa i zbog same konfiguracije terena bilo je izuzetno komplicirano za izvesti. Radilo se sustavno, dakle, vidite da to nije samo asfalt nego je riješen problem i rasvjete, ali što je posebno važno i sustav odvodnje na ovoj lokaciji. S druge strane, ovo je bilo područje individualne stambene gradnje, ali s neriješenom osnovnom komunalnom infrastrukturom. Kod izvođenja ovih radova morali smo se prilagođavati zatečenom stanju, doslovno se svaki metar dogovarao s vlasnicima privatnih objekata jer nažalost to sve skupa nije bilo usklađeno s nikakvom  planskom dokumentacijom – kazao je Burić.

Inače, završetkom tog projekta, područje Meteriza sada je urbanizirano te je stanovnicima omogućen normalan život. Grad Šibenik i dalje planira nastaviti s manjim projektima uređenja ulica, primjerice, na području kod Jurasa te u drugim perifernim naseljima.

– Imali smo javnu nabavu, sve tri ponude bile su iz Šibenika, a mi smo odabrali najjeftiniju tako da su radovi u konačnici jeftiniji nego što smo planirani. Konačna vrijednost radova bila je 620 tisuća kuna, a tu je uključeno tisuću i 300 kvadrata kolnika te 250 kvadrata nogostupa – pojasnio je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Mirela Bilić, predsjednica Gradske četvrti Meterize kazala je kako su građani zadovoljni  jer im se, nakon dugo čekanja, pružila prilika da imaju dobar pristup svojim domovima.


Pratite nas i na društvenim mrežama: