Osiguran prostor za nove ulagače

Burić: ‘Kontinuirano ulažemo u zonu Podi kako bi bila što atraktivnija investitorima’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Završne radove na izgradnji infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Podi, vrijedne 10 milijuna kuna, obišao je danas gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu 7,6 milijuna kuna, odnosno 75 posto.

– Možemo biti ponosni na razvoj naše Poduzetničke zone Podi, najbolje i najperspektivnije u Hrvatskoj, a ovim projektom nastavljamo stvarati preduvjete za dolazak novih domaćih i stranih tvrtki. Naš je zadatak kontinuirano ulagati u zonu kako bi Podi bili što atraktivniji investitorima, a koji će posljedično ovdje širiti svoje poslovanje i otvarati nova radna mjesta. Nastavljamo i raditi na tome da zona čim prije dobije izlaz na autocestu što će svakako doprinijeti daljnjem rastu i razvoju gospodarstva na području grada Šibenika – kazao je Burić.

U sklopu projekta  ‘Izgradnja infrastrukture u poduzetničkoj zoni Podi’ izgrađeno je ukupno 607 metara prometnice širine sedam metara, s elektro-komunikacijskom i vodovodnom infrastrukturom te javnom rasvjetom. Izgradnjom nove prometnice otvoren je dodatni prostor za razvoj gospodarske djelatnosti za najmanje osam novih poduzetnika. Također je uređeno oko 40.000 četvornih metara zelenih površina na kojima je posađeno više od 55.000 sadnica autohtonih mediteranskih biljaka -maslina, lavande, lovora i ružmarina. U svrhu poboljšanja vidljivosti poduzetničke zone preostalo je izgraditi veliki trostrani reklamni pano dimenzija 12 puta pet metara.

– Na današnji dan 2006. godine izdana je lokacijska dozvola za prvu tvrtku koja je stigla na Pode. Ovim projektom zaključujemo četvrtu etapu razvoja Poduzetniče zone Podi, ali nastavljamo pripremati dokumentaciju za daljnju izgradnju zone i prihvat novih investitora – istaknuo je direktor Poda Jakov Terzanović dodajući kako u zoni danas  posluje 50 poduzeća s ukupno oko 1500 zaposlenika. Napomenuo je i kako se uvjeti ulaska u zonu, kao što su cijena terena, uvjeti korištenja zemljišta, gradnje te elementi za prodaju, nisu mijenjali od njezina osnivanja 2007. godine, što je iznimno važno u poslovnom svijetu.

Radove na izgradnji infrastrukture izvodi zajednica ponuditelja Čigra i Reliance.


Pratite nas i na društvenim mrežama: