Na premijerno šibensko powerlifting natjecanje ‘Rujanski rat’ stiže pedesetak natjecatelja

Zahvaljujući Powerlifting & fitness klub Šibenik u našem će se gradu za desetak dana prvi put održati natjecanje u powerliftingu i bencpressu. Ono na što su posebno ponosni organizatori jest da će se ono održati u sklopu službenog programa obilježavanja 25. obljetnice Rujanskog rata kao i obilježavanja 950. obljetnice prvog spomena grada Šibenika.

– Čast nam je biti dio te priče i nadamo se se da će ovo naše natjecanje postati tradicionalno – kazao nam je Goran Šimić, vrlo agilni predsjednik Powerlifitng & fitness kluba Šibenik i aktualni prvak države u svojoj kategoriji.

powerlift-plakat-2

Natjecanje će se održati 24. rujna, u sportskoj dvorani Tehničke škole, i trebalo bi biti vrlo brojno i kvalitetno.

– Održava se u suradnji s Hrvatskim powerlifitnig savezom, koji je član IPF-a, međunarodne powerlifitng federacije. Prema sadašnjim informacijama nastupit će oko 50 powerliftera iz Hrvatske, a boje Šibenika i našeg kluba branit će devet natjecatelja – izvijestio nas je Šimić, koji je na nedavnom trening seminaru, kojeg je u Sinju organizirao Heawy metal gym, trenirao s hrvatskom powerlifting prvakinjom Milijanom de Mori te Nikolajem Pešalovom, osvajačem četiri olimpijske medalje u dizanju utega, od čega je jednu, zlatnu, osvojio za Hrvatsku.

goran-simic-i-pesalov-1

– Bio je to jako koristan trening, od Pešalova sam dobio jako dobre savjete, pogovo za čučanj – kazao je Goran Šimić.

(foto: facebook)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.