Više

    Marko Karađole: Odlazim na kraju sezone!

     

    I bez odluke HNS-a o žalbi Zadra koji traži da se utakmica sa Šibenikom registrira rezultatom 3:0 u njihovu korist zbog, prema njima, nepravovaljane registracije Vice Kendeša, direktor HNK Marko Karađole ima puno glavobolja. Prazna blagajna, suspenzije, spora pretvorba kluba, najava dolaska inspekcije Ministarstva sporta, odlazak najboljih igrača bez odštete, sa svim tim se Karađole suočava proteklih mjeseci. Za većinu toga, smatraju mnogi, odgovoran je upravo on, odnosno aktualno vodstvo kluba. Stoga smo neke odgovore pokušali saznati od njega samog. Nažalost, nismo imali priliku oči u oči raditi intervju, već mailom, pa je većina odgovora štura, bez velikoh objašnjenja. Ali, svjedeno, Karađole je otkrio dosta zanimljivosti, poput one da ovo ljeto odlazi iz direktorske fotelje HNK Šibenik.

    Jeste li iskreno očekivali ovakav uspješan start na početku proljetnog dijela, s obzirom na gotovo potpuno promijenjenu i pomlađenu momčad?
    Vjerovao sam u naš stručni tim i mlade igrače pojačane talentiranim igračima iz Dalmatinske regije, ali sam svejedno ugodno iznenađen igrom i zalaganjem koju momčad prezentira na terenu te osvojenim bodovima.
    Žalite li možda što niste prije pružili priliku Goranu Tomiću?
    Goran Tomić bio je u planovima HNK Šibenik vezanim uz stručni rad, te smo svi u ovom trenutku zaista ugodno iznenađeni kojom brzinom je odgovorio na sve izazove i pokazao da su on i njegove kolege iz stručnog štaba spremni uspješno voditi prvu momčad.
    Možete li stručnom stožeru i igračima obećati da će dobiti priliku da do kraja prvenstva na terenu pokušaju izboriti ostanak u 1.HNL? Drugim riječima, hoće li HNK Šibenik sezonu odraditi do kraja?
    Mogu samo obećati da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da klub odradi sezonu do kraja.
    Što kada uskoro dođe nova ‘tura’ potraživanja, prijete li klubu nove suspenzije?
    Uskoro dolaze i naša potraživanja iz kojih ćemo, u dogovoru s našim vjerovnicima, riješiti međusobne odnose.
    Imate li rezervni plan u slučaju da Hajduk odugovlači s isplatom novca za Rukavinu, što je sasvim izvjesno s obzirom da su najavili žalbu?
    Za sve tekuće probleme imamo odgovarajuće alternative. Stvar je u dinamici događanja, a za napomenuti je da Hajdukova tužba Županijskom sudu u Zagrebu ne odgađa odluku Arbitražnog suda NHS-a.
    Zašto se do zadnjeg trena čekalo na pokušaju postizanja dogovora sa sedmoricom vjerovnika?
    Sa svim sam vjerovnicima permanentno razgovarao i nisam čekao zadnji tren.

    BILI SMO NA ‘PRAVOJ’ STRANI

    Smatrate li da bi HNK Šibenik bio u lakšoj poziciji da na onoj poznatoj skupštini HNS-a nije stao na ‘krivu’ stranu, odnosno, mislite li da je HNS-ova nepopustljivost i treniranje strogoće po pitanju skidanja suspenzije zapravo osveta aktualne vrhuške Saveza?
    HNK Šibenik je na svim skupštinama bio na ‘pravoj’ strani, a što se tiče suspenzija od strane HNS-a, one su legitimne i ne vidim nikakve elemente osvete, dapače mislim da je Arbitražna komisija sve odluke donijela ispravno.
    Treba li sadašnje vodstvo HNS-a odstupiti zbog svega što se događa u hrvatskom nogometu? Podržavate li ‘ofenzivu’ ministra Jovanovića?
    Mi smo kao Klub zauzeli svoje stavove po pitanju svih održanih Skupština i te stavove nećemo mijenjati. Nismo pristalice nikakvih ofenziva, već legitimnog rada svih institucija HNS-a.
    Treba li istraga oko navodnog kupovanja ‘poštenog’ suđenja obuhvatiti i finale Kupa Šibenik – Hajduk?
    HNK Šibenik ne provodi istragu već to čine odgovarajući organi pravne države, te bi pitanje trebalo postaviti njima.
    Možemo li konačno saznati koliki je dug HNK Šibenik?
    HNK Šibenik je u fazi pretvorbe, a u tom procesu će elaborati sadržavati izvješće revizije koja se radi. Nakon toga ćemo znati sve konkretne podatke.
    Što dalje? U slučaju da HNK Šibenik i izgura ovu sezonu do kraja, kako pronaći novac za sljedeću sezonu?
    Nadamo se da će pretvorba po sadašnjem tempu biti završena do početka sljedeće natjecateljske sezone. Tada će vam na to pitanje odgovoriti novoformirano rukovodstvo Kluba.
    Jeste li očekivali veći angažman i pomoć Grada i Županije oko rješavanja problema u HNK Šibenik?
    U cjelokupnom radu Uprave, suočeni s velikim obvezama koje natjecanje zahtijeva, naravno da smo se uvijek nadali većoj podršci kako Grada tako i Županije, međutim, s obzirom na situaciju u ovim teškim recesijskim vremenima, i Grad i Županija pomogli su nam u sklopu svojih mogućnosti.
    Jeste li razočarani zbog izostanka pomoći lokalnih gospodarstvenika?
    Svjestan sam situacije i kod naših gospodarstvenika i siguran sam da će nam, budu li u mogućnosti, i dalje izlaziti u susret, na čemu im unaprijed zahvaljujem.
    Očekujete li da se u privatizaciju kluba uključe i lokalni gospodarstvenici?
    Naravno da očekujem, a upravo o njihovom angažmanu ovisi uspješna pretvorba.

    STEČAJ TAKOĐER OPCIJA

    Je li proglašenje stečaja jedna od mogućih opcija?
    Sve opcije su otvorene. Ono od čega najviše bježim je proglašenje stečaja.
    Nogometni sindikat pozvao je Ministarstvo da provede inspekcijski nadzor u HNK Šibenik. Strahujete li od inspekcije, može li ona otkriti neke nepravilnosti?
    Nogometni sindikat nije do kraja artikulirao svoje djelovanje. Previše je paušalnih ocjena od strane Sindikata, a premalo su uložili truda da ozbiljno razmotre situaciju u nogometnim klubovima.
    Je li možda u klub stigla kaznena prijava za nesavjesno poslovanje koju je najavio Nogometni sindikat, a koju navodno spremaju bivši igrači? Je li istina da poslovanje HNK Šibenik ‘češlja’ policija?
    Nikakva prijava nije stigla, niti policija istražuje poslovanje Kluba.
    Stojite li i dalje pri tome da je jesenji štrajk zapravo ‘maslo’ Gorana Blaževića i Hajduka?
    Jesenji štrajk je nešto najsramotnije što se dogodilo u povijesti Kluba. O razlozima ne želim špekulirati, okrenuli smo novu stranicu u Klubu opečeni svim tim iskustvima i čvrsto vjerujem da smo na dobrom putu.
    Mnogi se pitaju kako je moguće da se ‘Šibenik’ našao u ovakvoj situaciji unatoč tome što je u proteklih nekoliko godina zaradio pristojan iznos od transfera igrača?
    Potrebna sredstva koja Klub osigurava bez transfera nisu dostatna ni za natjecanje u II HNL-i. Sredstvima iz transfera omogućili smo poslovanje Kluba u I HNL prošlih godina. Upravo iz tog razloga što značajnijih iznosa od transfera u dva zadnja prijelazna roka nema došli smo u nezavidnu financijsku situaciju.
    Jeste li u bilo kojem trenutku pomišljali da date ostavku na mjesto direktora HNK Šibenik zbog situacije u kojoj se klub našao?
    Moja ostavka je čitavo vrijeme kuvertirana, ali je Uprava HNK Šibenik nije prihvatila.
    Hoćete li možda na kraju sezone povući takav potez?
    Da.
    Zašto Zdravko Mamić, unatoč vašem javnom pozivu, nikad nije demantirao da je Dinamo za Ademija platio 400 tisuća eura?
    To je pitanje za gosp. Mamića i molim vas da mu to isto pitanje ponovno postavite.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Bez struje u srijedu 24. travnja otok Murter,...

    U srijedu, 24. travnja od 9 do 12 sati bez električne energije bit će potrošači na području Tisnog, Ivinja, Jezera, Betine, Murtera, Pirovca, Pirovačkog...

    Deratizacija na području Općine Promina 24. i 25....

    Proljetna preventivna sustavna deratizacija Općine Promina bit će provedena u razdoblju od 24. do 25. travnja 2024. Deratizacija će se provesti parafinskim mamcima s...

    U utorak, 23. travnja bez struje cijeli zapad...

    Zbog planiranih radova na elektroenergetskom postrojenju, u utorak, 23. travnja od 9 do 10 sati bez električne energije bit će potrošači na području Tisnog,...

    Bez promjene na čelu šibenskog ‘Zelenog grada’

    Skupština 'Zelenog grada', odnosno gradonačelnik Željko Burić prihvatio je danas prijedlog Nadzornog odbora da Novica Ljubičić ostane direktor na mandat od četiri godine. Na...

    NAJNOVIJE

    Bez struje u srijedu 24. travnja otok Murter, Tisno, Pirovac i okolica

    U srijedu, 24. travnja od 9 do 12 sati bez električne energije bit će potrošači na području Tisnog, Ivinja, Jezera, Betine, Murtera, Pirovca, Pirovačkog...

    Deratizacija na području Općine Promina 24. i 25. travnja

    Proljetna preventivna sustavna deratizacija Općine Promina bit će provedena u razdoblju od 24. do 25. travnja 2024. Deratizacija će se provesti parafinskim mamcima s...

    U utorak, 23. travnja bez struje cijeli zapad županije

    Zbog planiranih radova na elektroenergetskom postrojenju, u utorak, 23. travnja od 9 do 10 sati bez električne energije bit će potrošači na području Tisnog,...

    Bez promjene na čelu šibenskog ‘Zelenog grada’

    Skupština 'Zelenog grada', odnosno gradonačelnik Željko Burić prihvatio je danas prijedlog Nadzornog odbora da Novica Ljubičić ostane direktor na mandat od četiri godine. Na...