Jedva dočekali

FOTO Krkaši i Krkašice vratili se na vodu, ali ne treniraju oni jedini u ‘šibenskom moru’Foto: VK Krka
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Veslači i veslačice Krke ponovno su na vodi, s veslima u rukama. Naime,  odlukom Stožera civilne zaštite od 12. veljače od zabrane treninga izuzeti su tzv. vodeni sportovi, što su veslačice i veslači diljem Hrvatske jedva dočekali.

– Naši su se članovi napokon iz kućnih uvjeta, u kojima su, koliko se moglo, trenirali po SMS-uputama, počeli koristiti blagodati šibenskog zaljeva. Raduje što su se treningu vratili svi bez iznimke, a raduje i to što su i njihovi roditelji pružili potporu svojoj djeci u nastavku treninga – kaže predsjednik VK Krka Dražen Crnogaća.

Osim Krkašica i Krkaša u šibenskim vodama, u pratnji svojih trenera, za najvažnija ovogodišnja natjecanja priprema se četrdesetak perspektivnih cura i momaka iz čitave Hrvatske, predvođeni izbornikom hrvatske veslačke vrste profesorom Darkom Mikšićem.

– U razgovoru s izbornikom saznali smo da se pripreme odvijaju u najboljem mogućem redu, da je vrijeme idealno za obavljanje dva dnevna treninga, te da se temeljem brzina po čamcima već može reći kako će Hrvatska i ove godine imati vrlo jake juniorske armove. U prvom redu tu se misli na stasitog Roka Boškovića lanjskog brončanog na Europskom prvenstvu u samcu, a naziru se i posade vrlo dobrih dvojca i četverca na pariće (scull), te četverca bez kormilara – izvijestio nas je Crnogaća. Dodao je, kako se obzirom da se za subotnje popodne najavljuje bura, juniori već nakon subotnjeg treninga napustiti Zaton, a u koji bi već u nedjelju uvečer trebalo stići petnaestak hrvastkih seniora predvođenih braćom Sinković.

– U skupini s juniorima tijekom tjedna na izmaku našle su se i mlađe seniorke, među kojima i sestre Jurković, koje će i dalje nastaviti s radom u Zatonu, jer treba se što bolje pripremiti za sudar s strašnom svjetskom konkurencijom u kvalifikacijama za odlazak na Igre u Tokiju, s tim da bi kvalifikacijska regata trebala održati od 16. do 18. svibnja u Luzernu. Koliko je jaka i brojna konkurencija u svjetskom veslanju govori i mišljenje da je odlazak na OI jednako teško izboriti kao što je teško izboriti plasman u A-finale olimpijskog natjecanja – veli predsjednik Krke.

Osim domaćih cura i momaka, u prvoj polovici ožujka Zaton će pohoditi i nekoliko najboljih slovenskih i mađarskih seniorskih posada, a valja istaknuti kako se ovih dana u Skradinu već nalazi velika skupina veslačica i veslača iz Slovenije, Slovačke i Estonije.

– S obzirom na sve ovo vesele najave izgradnje hangara i ostalih veslačkih sadržaja u Skradinu. Ne sumnjamo da će uvjeti na vodenoj površini ljepotice Krke, zajedno s uvjetima na njenoj obali, privući i druge brojne i jake reprezentacije poput Njemačke, Rumunjske, Poljske, da umjesto u aktualni Portugal dođu tamo gdje im je puno bliže, a ne sumnjamo i puno ljepše – zaključio je Dražen Crnogaća.


Pratite nas i na društvenim mrežama: