Više

  Pjeni 'zagrebačko more', veslo hara

  FOTO Krka među tri najuspješnija kluba na jakoj međunarodnoj Jumbo regati

   

  Proteklog vikenda grupa od 24 veslačica i veslača šibenske Krke, pod vodstvom trenera Radečića, Krasića i Miloševića, natjecala se na Jarunu na 25. izdanju međunarodne Jumbo regate. Tko je sve i s kakvim uspjehom predstavljao šibensko veslanje donosimo u klupskom izvještaju.

  ČETVERAC ZA MLAĐE JUNIORE

  Jakov Slavica, Marko Martinović, Franko Dobra i Duje Garma – 1. mjesto

  Među 11 posada, kako u kvalifikacijama tako i u A-finalu, dominirala je posada KRK1 , a što je prema ovogodišnjim rezultatima postignutim na natjecanjima bilo i očekivano. Kvalifikacijsku utrku odveslali su tek toliko da osjete stazu, da bi u A-finalu nadmašili drugoplasirane (nota bene: KRK2) za nešto više od 13 sekundi, dok ostali veslačkim rječnikom rečeno ‘još putuju’.

  DVOJAC NA PARIĆE ZA MLAĐE JUNIORE

  Marko Martinović i Franko Dobra – 2. mjesto

  Jakov Slavica i Duje Garma – 5. mjesto

  Glavni konkurent našim posadama dvojca na pariće za mlađe juniore bila je kombinirana reprezentativna posada koju su činili momci iz Karlovca i Zagreba. Marko i Franko u čamcu ‘bez štrokera’ (kako to nerijetko zna reći trener Mime) su se probudili tek zadnjih 750 metara kad su, uz upute trenera koji je utrku pratio na biciklu, podigli broj zaveslaja, ali prekasno za osvajanje više od drugog mjesta. Jakov i Duje pokazali su blijedu sjenu onog što se od njih očekivalo. Ciljnu crtu prošli su tek peti s neočekivano velikim zaostatkom iza reprezentativnih kolega. Tome je zasigurno bitno doprinijelo slabije zdravstveno stanje Duje.

  SAMAC ZA JUNIORKE
  Franka Zorčić – 3. mjesto

  Franka je vrijedna cura koja je nedavno u Minhenu, na TOP 3 međunarodnoj juniorskoj regati nastupala u reprezentativnom četvercu na pariće, a na Jarunu veslala samo u samcu za juniorke i osvojila brončanu medalju. Napisali smo ‘samo u samcu’ jer bi se zasigurno okušala i u dvojcu na pariće da joj kolegica iz čamca (Nika Iveković, VK Zagreb) nije trenutno ozlijeđena. Osvojena medalja potvrda je njene dugogodišnje kvalitete.

  DVOJAC BEZ KORMILARA ZA JUNIORE

  Vito Jakoliš i Nikola Knežić – 2. mjesto

  ČETVERAC ‘BEZ’ JUNIORA

  Vito Jakoliš i Nikola Knežić u kombinaciji s Adrianom Mačinom i Fabijom Peruškom iz VK Istra – 1. mjesto

  Posada juniorskog dvojca bez kormilara formirana je desetak dana prije regate s ciljem da se skuleri Vito i Nikola okušaju u rimen veslanju što se pokazalo kao dobitna kombinacija. Naime, među 12 juniorskih dvojaca bez problema su ušli u A-finale da bi u finalu tijekom čitave utrke vodili tešku bitku za zlato s momcima iz VK Istra. Zbog trenutno nešto veće kvalitete sportskih suparnika, ali i tehničke greške u zadnjih 50-ak metara, bitku su izgubili. Dobar dojam kojeg su ostavili naveo je izbornika reprezentacije profesor Darka Mikšića na ideju da se idućeg dana (nedjelja) Istra i Krka udruže u četverac ‘bez’. Sjajni organizator Regate (VK Jarun) pristao je na zahtjev što je rezultiralo utrkom koju bismo opisali kao ‘rasturanje konkurencije’, jer kako drugačije nazvati utrku u kojoj momci koji su prvi put sjeli zajedno nadmaše drugoplasiranog za 17, a trećeg za 22 sekunde?

  SAMAC ZA JUNIORE

  Bartol Medić – 7. mjesto

  JUNIORSKI DVOJAC NA PARIĆE

  Bartol Medić, Petar Simone – 4. mjesto
  Krkin reprezentativac, član četverca na pariće s nedavnog Europskog prvenstva održanog u Francuskoj, vrijedni Bartol Medić ovu Regatu neće rado pamtiti. U subotu u skifu ‘za treptaj oka’ nije uspio ući u A-finale, da bi na kraju malu satisfakciju dobio pobjedom u B-finalu (sedmo mjesto među 28 prijavljenih). U nedjelju je sjeo u juniorski dvojac na pariće (kombinacija s VK Glagoljaš), ali ni u toj disciplini, unatoč velikoj želji i uloženom radu, nije uspio doći do medalje – među 13 posada bili su četvrti.

  Među Krkašicama i Krkašima koji još nisu došle/i do reprezentativnog dresa navest ćemo posade prema vremenu nastupa.

  SAMAC ZA KADETE B

  Grgo Čaleta-Car – 5. vrijeme u ukupnom poretku, 2. mjesto u svojoj grupi.

  Radi se o vrlo perspektivnom dječaku kojem je ova sezona početna u svijetu natjecateljskog veslanja. Između 18 B-kadeta postigao je peto vrijeme! Bravo Grgo i samo tako naprijed!

  DVOJAC NA PARIĆE ZA KADETKINJE A

  Marijeta Slugan i Rita Eva Ukić – 11. mjesto ukupno, 5. mjesto u B finalu.

  Budući da im je, kao i Grgi, ovo bio prvi nastup na tako jakom natjecanju, njihovom borbenošću, možemo biti zadovoljni.

  ČETVERAC NA PARIĆE ZA MLAĐE JUNIORE

  Šime Slavica, Ivan Dželalija, Franko Šarić i Max Doodney – 2. mjesto.

  Jakov Mikulandra, Jerko Petrović, Nikola Dobre i Alberto Rossini – 6. mjesto.

  Prvog dana regate (subota) ove naše dvije posade natjecale su se među mlađe-juniorskim četvercima na pariće. Prva navedena posada (Šime, Ivan, Franko I Max) osvojila je drugo mjesto prošavši ciljem iza gore spomenutih klupskih kolega (Jakov, Franko, Marko, Duje). Svojom uvijek prisutnom borbenošću, pa tako I na ovom natjecanju, zaslužuju sve pohvale. Jakov Mikulandra, Jerko Petrović, Nikola Dobre i Alberto Rossini treća su posada Kluba koja je nastupila u navedenoj disciplini. U konkurenciji deset četveraca uspjeli su ući u A-finale gdje su zauzeli šesto mjesto. I njihov nastup i pokazana borbenost zaslužuju pohvale.

  Vidjeti tri četverca iz istog kluba u A-finalu tako jake regate nije baš česta pojava tako da se tom činjenicom svakako ponosimo.

  DVOJAC NA PARIĆE ZA MLAĐE JUNIORE

  Šime Slavica I Ivan Dželalija – 6. mjesto

  Drugog dana natjecanja Šime i Ivan u dublu mlađih juniora uspjeli su ući u A-finale.

  SAMAC ZA KADETKINJE A
  Tara Doodney – 2. mjesto

  Tara je naša najbolja kadetkinja . Na ovom Natjecanju se natjecala među 27 skifistica starijeg kadetskog uzrasta. Karakterističnim, tečnim, ovaj put i dinamičnim I snažnim zaveslajem doveslala je do srebrene medalje. Brža od nje bila je samo cura iz Slovenije (VK Nautilus Koper). Bravo Tara!

  DVOJAC NA PARIĆE ZA KADETE A

  Lovre Palinić i Luka Papak – 12. mjesto

  Šime Grubišić I Nato Alfier – 1. mjesto

  Na samom kraju natjecanja, u disciplini A kadetskih dvojaca na pariće, Krka je nastupila s dvije posade. Prvo su na stazu izašli Lovre Palinić i Luka Papak. U prednatjecanju su izborili ulazak u B finale u kojem su do polovice utrke bili među vodećima. Na žalost zbog urađene tehničke pogreške (koja se svakom može dogoditi) u cilj su ušli kao posljednji šesti. I njima idu čestitke za iskazanu borbenost. Druga posada koja je nastupila u istoj disciplini u sastavu Šime Grubišić i Nato Alfier je u kvalifikacijama među čak 32 kadetska dubla postigla najbrže vrijeme. U finalu A ponovili su uspjeh izborivši pobjedu u vrlo jakoj konkurenciji. Svakako zaslužuju pohvale.

  – Sa zadovoljstvom se može istaći da se Krtka zahvaljujući radu i rezultatima svih gore imenovanih na regati našla među tri najuspješnija kluba! Iduća natjecanja već idućeg vikenda su na Bledu i na Perući. Na Bled će trener Radečić povesti Jakova Slavicu, Marka Martinovića, Franka Dobru, Vitu Jakoliša, Nikolu Knežića i Bartola Medića. Bartol će nastupiti u dvojcu na pariće s kolegom iz HVK Mornar kao klupska kombinacija, dok će ostali navedeni na Bled putovati temeljem poziva izbornika. Ostalo društvo iz veslačkog Šibenika, pod vodstvom trenera Krasića i Miloševića, natjecat će se na jezeru Peruća u okviru regate za Mini kup Dalmacije – zaključili su iz VK Krka svoje crpno izvješće.

  - Advertisment -

  NAJNOVIJE

  Poznati lijek protiv bolova pod istragom, neke europske...

  Europska agencija za lijekove (EMA) potvrdila je da istražuje lijek protiv bolova metamizol. Sumnjaju kako je povezan sa slučajevima koji su doveli do smrti...

  Želite naučiti svirati ili usavršiti svoje znanje? U...

  Moderna glazbena škola i Centar za umjetnost i kulturu i ove godine organiziraju Ljetni tečaj gitare, bas gitare i sintisajzera. Tečaj počinje 1. srpnja...

  Isprobajte recept za uštipke s tikvicama

  Sezona tikvica tek je počela pa prikupljamo recepte u kojima ćemo uživati cijelo ljeto. Ova svestrana, a tako zdrava namirnica mnogima je omiljena za...

  Toni Marinčić na končanom Sabionijevom popisu za U16...

  Bruno Sabioni, izbornik hrvatske U16 vaterpolske reprezentacije, odredio je konačni popis putnika na Svjetsko prvenstvo koje će se od 18. do 24. lipnja igrati...

  NAJNOVIJE

  Poznati lijek protiv bolova pod istragom, neke europske države već su ga povukle

  Europska agencija za lijekove (EMA) potvrdila je da istražuje lijek protiv bolova metamizol. Sumnjaju kako je povezan sa slučajevima koji su doveli do smrti...

  Želite naučiti svirati ili usavršiti svoje znanje? U Vodicama počinje zanimljiv tečaj

  Moderna glazbena škola i Centar za umjetnost i kulturu i ove godine organiziraju Ljetni tečaj gitare, bas gitare i sintisajzera. Tečaj počinje 1. srpnja...

  Isprobajte recept za uštipke s tikvicama

  Sezona tikvica tek je počela pa prikupljamo recepte u kojima ćemo uživati cijelo ljeto. Ova svestrana, a tako zdrava namirnica mnogima je omiljena za...

  Toni Marinčić na končanom Sabionijevom popisu za U16 Svjetsko prvenstvo

  Bruno Sabioni, izbornik hrvatske U16 vaterpolske reprezentacije, odredio je konačni popis putnika na Svjetsko prvenstvo koje će se od 18. do 24. lipnja igrati...