Regata Kupa Dalmacije

FOTO Franka Zorčić zlatna u Kambelovcu, Krka uzela i četiri srebra, predsjednika naljutili ‘gigovci’Foto: VK Krka
Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dvanaest posada, ukupno 25 veslačica i veslača Krke, nastupilo je u subotu na regati Kupa Dalamcije u Kaštel Kambelovcu. Među njima nisu bili potencijalni reprezentativci Mario Budimir i Mate Papak, kojima kao novoformiranoj posadi nedostaje zajedničkog treninga, pa ih je trener Radečić odlučio ostaviti u Šibeniku. Oni koji su bili u Kambelovcu, odradili su solidan posao, iako predsjednik šibenskog kluba Dražen Crnogaća ističe kako regionalna natjecanja poput ovog nisu toliko važna zbog osvajanja medalja, koliko zbog provjere što i koliko se može, a posebno koliko se može odgovoriti savjetima trenera. Najuspješnije ipak valja izdvojiti.

Jedna od njih je Franka Zorčić koja je uvjerljivo pobijedila u samcu za starije kadetkinje.

 – Ova cura u idućim godinama ima priliku pokazati kako se u nju isplati ulagati. Za sada je to, kao i kod svih dobrih kadeta, lijepa priča koja obećava. Posebno hvala dr. Miranu Bujas koji je presudno pomogao sanirati neugodnu porezotinu na potkoljenici naše Franke zarađenu nakon utrke – kaže Crnogaća.

Na postolje se penjao i Filip Matešić osvojivši drugo mjesto u samcu mlađih juniora, s malim zaostatkom za veslačem splitskog Mornara. Drugo mjesto zazueo je i Filip Gligić, za kojeg Crnogaća ističe kako je u Kaštelima izgledao najuvjerljivije ove sezone. Srebro u dvojcu na pariće za mlađe juniorke osvojile su i Marta Budimir i Sara Slugan, baš kao i Ana Papak u juniorskom samcu.

 – Marti i Sari je ovo prva godina u uzrastu mlađih juniorki, pa se time dobrim dijelom može objasniti zaostatak za prvoplasiranim curama iz Zadra. Što se tiče Ane, ona vrijedi i kad nije u dobroj formi i za nadati se da će radom tijekom ljeta doseći lanjsku formu i plasman postignut na Hrvatskom veslačkom prvenstvu – ističe predsjednik Krke.

Što se tiče ostalih, debitantica Aurora Lučev bila je četvrta u samcu za starije kadetkinje, Šime Slavica četvrti u samcu za mlađe kadete, Katarina Lukić, kojoj je ovo bila druga regata u životu, zauzela je četvrto mjesto u samcu za mlađe kadetkinje, baš kao i Frane Papak, Tonko Bogdan, Bartol Medić i Luka Bedrica u četvercu na pariće za mlađe juniore, s tim da su momci imali tehnički problem (puknuće prstena na jednom veslu), zbog kojeg nisu mogli odveslati utrku u regatnom tempu. ‘Drvenu medalju’ osvojili su i Toni Poduriljko i Matej Krnić u dvojcu na pariće za mlađe juniore. Što se tiče mlađe kadetskih posada GIG-a (školski čamac) ona u sastavu Alberto Rossini, Toni Ivanda, Šime Bilić, Jakov Slavica i Šime Grubišić (korm.) zauzela je četvrto mjesto, a posada u sastavu Toni Braica, Duje Garma, Franko Dobra, Max Doodney i Šime Slavica (korm.), peto mjesto. Za ‘gigovce’ je predsjednik imao posebnu poruku.

 – Čestitamo svima koji su dali sve od sebe, a posadama GIG-ova ide prijekor zbog toga jer su u svojoj utrci više mislili kako pobijediti kolege iz Kluba, nego na bilo što drugo na stazi. Suci koji su pratili utrku imali su poprilično muke s njima jer su se odmah od starta, kao mladi pijevci, ustremili jedni na druge! Unatoč tome zaostaci u cilju za vršnjacima iz drugih klubova nisu bili veliki. Od ovih, inače baš vrijednih, momaka Krka i te kako ima što očekivati, ali neće biti dobro ukoliko umjesto savjeta trenera budu slušali vlastiti temperament – kazao je Crnogača.

Za kraju dodajmo kako su Krkinim trenerima Krasiću i Radečiću na regati zdušno pomagali bivši prvaci i reprezentativci, sada osobe sa završenim fakultetima, Ivica Ban i Jakov Bumbak.

 – To je primjer koji zorno pokazuje kako Krkaška, odnsono veslačka krv nije voda – zaključio je Dražen Crnogaća.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.