Sportsko društvo Spartak

Individualno savjetovanje u sklopu projekta „Program pomoći braniteljima i članovima njihovih obitelji“

FOTO: Arhiva ŠIBaj TV-a
Pratite nas i na društvenim mrežama:


U sklopu projekta „Program pomoći braniteljima i članovima njihove obitelji“ održano je individualno savjetovanje na kojem je sudjelovao 1 član obitelji hrvatskih branitelja. Održan je prvi psiho-dijagnostički intervju, upoznavanje, prikupljanje anamnestičkih podataka i identificiranje problema; razgovor o klijentičinom partneru. Za dobre partnerske odnose važno je kako partner ispunjava naše kriterije te koliko smo zadovoljni onime što dobivamo. Jako je važno da imamo realistična očekivanja od partnera i da naši kriteriji nisu previsoki. Skladan odnos s partnerom možemo imati ukoliko uvidimo koje su osobine i karakteristike našeg partnera koje se ne mogu mijenjati. Na taj način možemo, zajedno s partnerom raditi i poboljšati ono što se može mijenjati. Osobe koje su zadovoljne sa svojim partnerom, ne pokušavaju ga u potpunosti promijeniti , već ga cijene i vole.

Odnosi između takvih partnera često su popraćeni izjavama i ponašanjima koja potvrđuju partnerovu vrijednost, izjavljuju ljubav, poštovanje i obzirnost prema partneru. Do izjava koje kritiziraju partnerove osobine ili radnje dolazi rijetko. Skladni odnosi između partnera temelje se na uzajamnom slušanju i razumijevanju partnerovih želja, potreba i snova. Partneri pomažu jedno drugome u ostvarenju ciljeva i pronalaženju najboljih načina za postignuće tih ciljeva. Jedan od partnera rado će žrtvovati svoje vrijeme ili će preuzeti dio odgovornosti u drugim područjima života kako bi drugi partner mogao ostvariti svoje ciljeve.

Sportskom društvu Spartak dodijeljena su sredstva kojima će se financirati projektne aktivnosti kroz 24 mjeseca pod nazivom “Program pomoći braniteljima i članovima njihovih obitelji”. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.997.866,10 kn, a iznos sufinanciranja iz ESF-a 1.698.186,19 kn . Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog Socijalnog fonda. Sadržaj medijske objave isključiva je odgovornost Sportskog društva Spartak.

spartak_letak_projekt

Pratite nas i na društvenim mrežama: