Više

    Gastro

    Za prste polizati: Kremasta tjestenina s umakom od bundeve

     

    Jesen nam donosi obilje slasnih plodova, a među njima je kraljica jeseni – bundeva. Osim kao dekoracija u interijeru i eksterijeru, bundeva se može iskoristiti i u kulinarstvu i to na bezbroj načina. Od nje se mogu napraviti fine juhe, može se jesti kao prilog umjesto krumpira, a jako je ukusna i u kombinaciji s tjesteninom, piše Žena.hr

    Sastojci

    220 grama integralne tjestenine
    60 mililitara maslinovog ulja
    2 češnja češnjaka
    200 grama pirea od bundeve
    2 žlice mlijeka
    1 žlica vinskog octa
    170 mililitara povrtnog temeljca
    1 prstohvat soli
    1 prstohvat papra
    4 lista svježe kadulje
    100 grama ribanog parmezana
    100 grama špinata
    50 grama sjeckanih oraha

    Priprema

    1.

    Tjesteninu skuhaj prema uputama i ostavi sa strane.

    2.

    Na srednje jakoj vatri u loncu kratko popeci češnjak na maslinovom ulju pa dodaj pire od bundeve, mlijeko, ocat, povrtni temeljac, sol i papar. Promiješaj i ostavi da se kuha oko 5 minuta.

    3.

    Zatim u smjesu umiješaj listove kadulje (svježe ili sušene) i ribani parmezan. Ostavi da se još kratko kuha na laganoj vatri, oko 2-3 minute.

    4.

    Makni lonac s vatre pa dodaj špinat, promiješaj i na kraju dodaj i kuhanu tjesteninu.

    5.

    Ukrasi sjeckanim orasima i ribanim parmezaznom (po želji) te kaduljom. Uživaj!

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Ministar Erlić i gradonačelnik Burić obišli STEM učionicu...

    Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić i gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima te Natkom Duvnjakom, ravnateljem Osnovne škole Juraj Dalmatinac, obišli su...

    Smotra folklora Šibensko-kninske županije ove godine okuplja 15...

    Nakon višegodišnje pauze, 15 folklornih skupina i oko 300 folkloraša nastupit će na 14. Smotri folklora Šibensko-kninske županije, koja će se ove godine održati...

    Hrana koju kupujemo od 2030. više neće izgledati...

    Borba protiv 190 kilograma ambalaže koju svaki građanin EU proizvede godišnje je teška i mukotrpna. Novi propis kojeg je prihvatio EP nešto mijenja, ali...

    Ivan Shapovalov viceprvak države u hrvanju grčko-rimskim stilom,...

    Dvije medalje osvojili su članovi Hrvačkog kluba Šibenik na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju grčko-rimskom stilom za mlađe dječake (U13) održanom proteklog vikenda u Sesvetskom...

    NAJNOVIJE

    Ministar Erlić i gradonačelnik Burić obišli STEM učionicu u OŠ Juraj Dalmatinac

    Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić i gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima te Natkom Duvnjakom, ravnateljem Osnovne škole Juraj Dalmatinac, obišli su...

    Smotra folklora Šibensko-kninske županije ove godine okuplja 15 skupina s 300 folkloraša

    Nakon višegodišnje pauze, 15 folklornih skupina i oko 300 folkloraša nastupit će na 14. Smotri folklora Šibensko-kninske županije, koja će se ove godine održati...

    Hrana koju kupujemo od 2030. više neće izgledati isto

    Borba protiv 190 kilograma ambalaže koju svaki građanin EU proizvede godišnje je teška i mukotrpna. Novi propis kojeg je prihvatio EP nešto mijenja, ali...

    Ivan Shapovalov viceprvak države u hrvanju grčko-rimskim stilom, Petar Erceg brončani

    Dvije medalje osvojili su članovi Hrvačkog kluba Šibenik na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju grčko-rimskom stilom za mlađe dječake (U13) održanom proteklog vikenda u Sesvetskom...