Jesen nam donosi obilje slasnih plodova, a među njima je kraljica jeseni – bundeva. Osim kao dekoracija u interijeru i eksterijeru, bundeva se može iskoristiti i u kulinarstvu i to na bezbroj načina. Od nje se mogu napraviti fine juhe, može se jesti kao prilog umjesto krumpira, a jako je ukusna i u kombinaciji s tjesteninom, piše Žena.hr
Sastojci
Priprema
Tjesteninu skuhaj prema uputama i ostavi sa strane.
Na srednje jakoj vatri u loncu kratko popeci češnjak na maslinovom ulju pa dodaj pire od bundeve, mlijeko, ocat, povrtni temeljac, sol i papar. Promiješaj i ostavi da se kuha oko 5 minuta.
Zatim u smjesu umiješaj listove kadulje (svježe ili sušene) i ribani parmezan. Ostavi da se još kratko kuha na laganoj vatri, oko 2-3 minute.
Makni lonac s vatre pa dodaj špinat, promiješaj i na kraju dodaj i kuhanu tjesteninu.
Ukrasi sjeckanim orasima i ribanim parmezaznom (po želji) te kaduljom. Uživaj!