Više

    Slasno!

    Za Božić napravite savršene francuske kolačiće – Madeleines

     

    Madeleine, mnogima omiljeni spužvasti kolačići posebno su popularni u Francuskoj. Ima mnogo teorija o tome kako su nastali. No, jedna od legendi kaže kako ih je smislila služavka imena Madeleine, u 18 stoljeću u malenom gradiću Commercy. Željela je impresionirati poljskog kralja Stanisława Leszczyńskija. On se oduševio, ali i svi njezini sumještani, a ostalo je navodno povijest. Kolačiće je opisao i slavni Marcel Proust u svom romanu te objasnio koliko uživa upravo o ovom kolačiću.

    Sastojci:
    4 jaja
    180 g šećera
    70 g mlijeka
    250 g brašna
    15 g meda
    1 paketić praška za pecivo(pzp)
    90 g rastopljenog maslaca

    Dobro umutiti jaja i šećer dok se ne udvostruči i pobijeli smjesa. Mlijeko pomiješajte s medom te ulijte u jaja. Brašno i paketić praška za pecivo promiješajte i ulijte u smjesu od
    jaja. Miksajte lagano dok se ne sjedini. Ulijte rastopljeni maslac. Izmiješajte. Ako želite da vam madeleines budu s okusom limuna naribajte u smjesu svježu koricu limuna, ili
    stavite ekstrakt vanilije. Po želji. Smjesu ohladite 2 h, piše Žena.hr.

    Upalite pećnicu. Ohlađenom smjesom napunite kalupe za madeleines i pecite ih na 180 C ,12-15 minuta. Dakle, dok se ne dignu i pozlate.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u...

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...

    U potrazi ste za poslom? Donosimo deset novih...

    Počnite svoju potragu za poslom na posao.hr., vašem izvoru poslovnih prilika. Ovdje možete pregledati deset pozicija koje su posebno odabrane za vas ovaj tjedan! Hotel...

    Osmaši, ne propustite dan otvorenih vrata Industrijsko-obrtničke i...

    Šibenske srednje škole, točnije Industrijsko-obrtnička škola, srednja Strukovna škola i Regionalni centar kompetentnosti ARS MECHANICA 30. travnja održat će Dan otvorenih vrata od 9...

    Vikend pred nama pretežno sunčan, uz više temperature

    Djelomice sunčano, no ne i posve stabilno očekuje nas danas. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na moru jugo. Ujutro na kopnu ponegdje magla. Najviša...

    NAJNOVIJE

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u ovoj ligi ne može nam nitko ništa’

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...

    U potrazi ste za poslom? Donosimo deset novih oglasa

    Počnite svoju potragu za poslom na posao.hr., vašem izvoru poslovnih prilika. Ovdje možete pregledati deset pozicija koje su posebno odabrane za vas ovaj tjedan! Hotel...

    Osmaši, ne propustite dan otvorenih vrata Industrijsko-obrtničke i Strukovne škole

    Šibenske srednje škole, točnije Industrijsko-obrtnička škola, srednja Strukovna škola i Regionalni centar kompetentnosti ARS MECHANICA 30. travnja održat će Dan otvorenih vrata od 9...

    Vikend pred nama pretežno sunčan, uz više temperature

    Djelomice sunčano, no ne i posve stabilno očekuje nas danas. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na moru jugo. Ujutro na kopnu ponegdje magla. Najviša...