" "
Više

    " "

    Isprobajte!

    Tiramisu s breskvama: Omiljena slastica u novom ruhu

     

    Tiramisu s breskvama može biti novi omiljeni kolač svim ljubiteljima ovog talijanskog deserta. Piškote, sočne breskve, ukusna krema i narezani bademi su fantastična ljetna kombinacija. Osim što osvježava i donosi nove okuse ovaj kolač je vrlo lagano napraviti, potrebno je samo odvojiti pola sata i vrlo važna informacija – nema pečenja. Jedino je važno ranije planirati pripremu kolača jer treba najmanje šest sati stajati u hladnjaku prije posluživanja. Nekoliko sastojaka, malo vremena i možeš uživati u ljetnim okusima Italije u svom domu!

    Sastojci

    200 grama slatkog vrhnja
    225 grama mascarpone sira
    4 breskve, oguljene i narezane na kockice
    250 ml soka od breskve
    1 pakiranje piškota (24 komada)

    Priprema

    1.

    Breskve oguliti, narezati na kockice i ostaviti da stoje 30 minuta u soku od breskvi.

    2.

    Miksati sir i šećer u prahu dok smjesa ne postane glatka, a u posebnoj zdjeli miksati slatko vrhnje dok ne postane čvrsto. Zatim nježno sjediniti šlag i kremu sa sirom.

    3.

    Krema, piškote i breskve se slažu u širu zdjelu ili lim za pečenje. Prvo se slažu piškote, koje su prvo umočene u sok od breskve, dok se ne pokrije dno. Stavi se polovica smjese i lijepo rasporedina piškotama. Zatim se stavi red narezanih breskvi.

    4.

    Slijedi još jedan sloj piškota namočenih u sok s ostatkom kreme. Prema želji tiramisu se može posuti narezanim bademima. Kolač se prije posluživanja treba ostaviti u hladnjaku najmanje šest sati ili cijelu noć.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Do nedjelje suho, barem djelomice sunčano i toplo

    Sljedećih dana vjetrovito, ali do Uskrsa većinom suho, uz dosta sunčanog vremena, na kopnu i osjetan porast temperature zraka, zatim opet promjenjivije. Do kraja...

    FOTO Na Veliki četvrtak u šibenskoj katedrali održana...

    Misu posvete ulja u katedrali svetog Jakova u Šibeniku, na Veliki četvrtak 28. ožujka u jutarnjim satima, predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Uz...

    Provedite dan u Azimutu! Popodne obavite ‘šoping’ na...

    U klubu Azimut program u petak, 29. ožujka počinje već u popodnevnim satima tradicionalnim buvljakom u 16.30 sati a potom kreće koncert riječkih Ministranata...

    Ne propustite posjetiti Prvić Luku i naučiti šivati...

    Kreativke s Prvića ovaj put osmislile su novi projekt, 'ŠUŠKA – šudari & škanjeli', podržan od Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, koji ima...

    NAJNOVIJE

    Do nedjelje suho, barem djelomice sunčano i toplo

    Sljedećih dana vjetrovito, ali do Uskrsa većinom suho, uz dosta sunčanog vremena, na kopnu i osjetan porast temperature zraka, zatim opet promjenjivije. Do kraja...

    FOTO Na Veliki četvrtak u šibenskoj katedrali održana misa posvete ulja

    Misu posvete ulja u katedrali svetog Jakova u Šibeniku, na Veliki četvrtak 28. ožujka u jutarnjim satima, predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Uz...

    Provedite dan u Azimutu! Popodne obavite ‘šoping’ na buvljaku a navečer plešite uz Ministrante

    U klubu Azimut program u petak, 29. ožujka počinje već u popodnevnim satima tradicionalnim buvljakom u 16.30 sati a potom kreće koncert riječkih Ministranata...

    Ne propustite posjetiti Prvić Luku i naučiti šivati ‘šudar’ ili izraditi svoj ‘škanjel’

    Kreativke s Prvića ovaj put osmislile su novi projekt, 'ŠUŠKA – šudari & škanjeli', podržan od Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, koji ima...