Više

    Donosimo vam četiri recepta

    Supermarketi i pekare ne rade, ali dobar kruh ionako možete napraviti sami

     

    Prije nego u pećnicu ubacite pečenje, dobro je zagrijte, a za to vrijeme zamijesite tijesto za domaći kruh ili pogaču. U nastavku ostavljamo čak četiri recepta, za kruh koji se ne mijesi Rajke Sunajko, lijevani kruh recept za koji smo dobili u zagrebačkom restoranu Skenderica te raženi kruh – piše Dobra hrana.

    RECEPT ZA LIJEVANI KRUH
    RECEPT ZA RAŽENI KRUH

    Tu je i recept za pogaču s rajčicama i maslinama koju uvijek možete nadjenuti po svom ukusu i prilagoditi se sezoni. Dobar odabir bit će sušene ili polusušene rajčice, kapari, masline… Razmišljajte u blagdanskom duhu, birajte dodatke crvene ili zelene boje kako bi kruh bio još ljepši dodatak bogatom božićnom stolu.

    RECEPT ZA POGAČU

    KRUH KOJI SE NE MIJESI
    Sastojci:

    3 šalice brašna
    1 1/2 šalica tople vode
    na vrh žličice suhog kvasca
    žličica soli

    Priprema:

    Sve sastojke miješajte žlicom dok se ne spoje. Nemojte miksati. Ostavite tijesto da se diže najmanje četiri sata na sobnoj temperaturi, a zatim ga istresite na pobrašnjenu podlogu i formirajte kuglu. Smjesa neka bude meka mekana, rijetka. Pećnicu zagrijte na maksimalnu temperaturu i u nju stavite zdjelu s poklopcem. Kruh premjestite na papir za pečenje i stavite u vruću pećnicu. Pecite pola sata. Nakon toga otklopite i pecite još deset minuta na 200 Celzijevih stupnjeva.

    Savjet!
    Jedna šalica koja se navodi u receptu odnosi se na 2,2 decilitra. Ako koristite manju, prilagodite količine brašna i vode. Koristiti možete obično glatko brašno, ali ga možete kombinirati i s drugim vrstama brašna kao što su pirovo, raženo ili kukuruzno. Kruh je najbolji ako ostavite da se diže preko noći.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u...

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...

    U potrazi ste za poslom? Donosimo deset novih...

    Počnite svoju potragu za poslom na posao.hr., vašem izvoru poslovnih prilika. Ovdje možete pregledati deset pozicija koje su posebno odabrane za vas ovaj tjedan! Hotel...

    Osmaši, ne propustite dan otvorenih vrata Industrijsko-obrtničke i...

    Šibenske srednje škole, točnije Industrijsko-obrtnička škola, srednja Strukovna škola i Regionalni centar kompetentnosti ARS MECHANICA 30. travnja održat će Dan otvorenih vrata od 9...

    NAJNOVIJE

    Bedem na poluotoku Oštrica intrigira turiste i istraživače

    Bedem na poluotoku Oštrica, jedan od simbola Grebaštice kod Šibenika - intrigira mnoge posjetitelje i turiste i istraživače, piše HRT. Iako se smatralo da je...

    Carević: ‘Nisam bahat, ali kada smo pravi u ovoj ligi ne može nam nitko ništa’

    Još šest utakmica do kraja je Prve NL. Šibenik bi se pobjedom u svih šest, čemu se svi nadamo, vratio u elitni rang. Gdje...

    U potrazi ste za poslom? Donosimo deset novih oglasa

    Počnite svoju potragu za poslom na posao.hr., vašem izvoru poslovnih prilika. Ovdje možete pregledati deset pozicija koje su posebno odabrane za vas ovaj tjedan! Hotel...

    Osmaši, ne propustite dan otvorenih vrata Industrijsko-obrtničke i Strukovne škole

    Šibenske srednje škole, točnije Industrijsko-obrtnička škola, srednja Strukovna škola i Regionalni centar kompetentnosti ARS MECHANICA 30. travnja održat će Dan otvorenih vrata od 9...