Uz malo finih začina, kao što je dobro maslinovo ulje i fini ocat ili preljev od jogurta te gnječenja (da, gnječenja!) obični krastavac pretvara se u genijalno jelo. Salata od zgnječenih krastavaca omiljena je u Kini, a da biste ‘prepisali’ od Kineza, sve što trebate napraviti jest narezati ih na ploške, staviti u vrećicu koja se može zatvoriti i prijeći nekoliko puta valjkom, piše Punkufer.hr.
Poanta nije da ih ‘satarete’, nego fino zgnječite, taman toliko da nepravilnosti u ploškama popiju preljev. Budući da valjak neće svaku plošku zgnječiti na isti način, tekstura će biti raznolika, a u tome i jest poanta. Nakon gnječenja krastavce treba posoliti i ostaviti u cjedilu da se ocijede.
Moglo bi vas iznenaditi koliko će vode pustiti. Zbog toga će okus krastavaca biti još izraženiji, a tekstura mesnatija i mjestimično hrskavija. Nemojte da vas uplaši količina soli i papra, većina će se ocijediti.
Više pročitajte OVDJE.