Više

    Samo 30 kalorija: Recept za prefine jesenske ‘špagete’ koji se tope u ustima

     

    Jeste li čuli za špageti tikvu? Riječ je o srednje velikoj tikvi iz porodice Cucurbitaceae koja ima teksturu špageta kada se ispeče u pećnici. Boja joj varira od žutih nijansi do izražajne narančaste.

    Ne samo da ova tikva ima teksturu špageta, već ima vrlo nježnu aromu i okus. Upravo zato predstavlja izvrsnu alternativu za tjesteninu koja se može spariti s različitim umacima – od zelenog pesta do bolonjeza s mljevenim mesom, piše Zadovoljna

    Za razliku od 100 grama kuhane klasične tjestenine koja ima oko 130 kalorija, ista količina špageti tikve ima svega tridesetak. Ne čudi stoga što se ova namirnica preporučuje osobama koje su na dijeti ili paze što jedu.

    Kako pripremiti špageti bundevu?

    Sastojci:
    1 špageti bundeva
    malo maslinova ulja
    sol i papar po želji

    Priprema:
    1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

    2. Prepolovite tikvu popola.

    3. Žlicom odstranite koštice iz sredine ploda.

    4. Maslinovim uljem pokapajte unutrašnjost očišćene tikve. Posolite i popaprite po želji.

    5. Stavite polovice bundeve na lim za pečenje okrenute korom prema gore. Ispikajte vilicom koru i stavite peći oko 30 do 40 minuta, odnosno dok bundeva ne omekša.

    6. Pustite da se bundeva malo ohladi, pa vilicom postružite unutrašnjost tikve. Dobit ćete vlaknaste pečene niti koje podsjećaju na špagete.

    7. Pečenu špageti-tikvu prelijte s umakom po želj

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Napokon otkriveno zašto svi šmrcamo čim vani zahladi,...

    Ova otkrića mogla bi pomoći u pronalasku učinkovite zaštite protiv prehlade i gripe tijekom hladnijeg dijela godine, piše Zimo.hr. Svima nam je dobro poznata situacija...

    VIDEO Suze i molitve za sretnu i slobodnu...

    Nakon 18 godina kune od 1. siječnja 2023. euro postaje naša nacionalna valuta. Svoje viđenje uvođenja eura, video performansom nazvan „Suze i molitva za...

    Znanstvenici upozoravaju: Počela je globalna apokalipsa insekata

    Entomolog David Wagner je kao dječak 60-ih godina prošlog stoljeća često trčkarao po obiteljskoj farmi u Missouriju, lovio treptave krijesnice, stavljao ih u staklenu...

    Radnici Cesta Šibenik nezadovoljni: ‘Direktor Miljković pokušava izigrati...

    Radnici županijske tvrtke Ceste Šibenik nezadovoljni su odlukama nove Uprave, konkretno direktora Roberta Miljkovića i zbog toga su se njihovi sindikalni predstavnici sastali danas...

    NAJNOVIJE

    Napokon otkriveno zašto svi šmrcamo čim vani zahladi, ali i kako to spriječiti

    Ova otkrića mogla bi pomoći u pronalasku učinkovite zaštite protiv prehlade i gripe tijekom hladnijeg dijela godine, piše Zimo.hr. Svima nam je dobro poznata situacija...

    VIDEO Suze i molitve za sretnu i slobodnu Hrvatsku. Performans vodičkog umjetnika

    Nakon 18 godina kune od 1. siječnja 2023. euro postaje naša nacionalna valuta. Svoje viđenje uvođenja eura, video performansom nazvan „Suze i molitva za...

    Znanstvenici upozoravaju: Počela je globalna apokalipsa insekata

    Entomolog David Wagner je kao dječak 60-ih godina prošlog stoljeća često trčkarao po obiteljskoj farmi u Missouriju, lovio treptave krijesnice, stavljao ih u staklenu...

    Radnici Cesta Šibenik nezadovoljni: ‘Direktor Miljković pokušava izigrati Kolektivni ugovor’

    Radnici županijske tvrtke Ceste Šibenik nezadovoljni su odlukama nove Uprave, konkretno direktora Roberta Miljkovića i zbog toga su se njihovi sindikalni predstavnici sastali danas...