Većina ljudi obožava voćne sladolede, ali oni ne moraju biti napravljeni samo od jednog voća nego mogu biti prava rapsodija okusa. Upravo ti donosimo takav recept – sladoled s jagodama, kupinama i vinom, ali i nekoliko zanimljivih dodataka koji ga čine posebnim. Za pripremu je dovoljno samo dvadesetak minuta, no jedino je važno da ostane u zamrzivaču cijelu noć. Osvježava i pun okusa – prava ljetna rapsodija!
Sastojci
Priprema
U veliki lonac stavi jagode, kupine, šećer, vino, aceto balsamico i vaniliju, a prema želji možeš dodati i nekoliko lisitića svježeg đumbir. Kuhaj na umjerenoj temperaturi dok se šećer ne otopi i voće ne postane mekano.
Kada je šećer rastopljen, makni s vatre i pusti da se sladoled ohladi do sobne temperature. Ako si stavila đumbir u sladoled onda ga izvadi.
Premjesti sladoled u blender, ali nemoj sve staviti odjednom nego podijeli na nekoliko dijelova. Smjesu blendaš dok ne postane glatka.
Kada je cijela smjesa potpuno pripremljena premjesti je u zdjelu i stavi u zamrzivač preko noći.
Sladoled se može servirati sa šlagom, a na vrh se može dodati malo crnog papra ili cimeta, sve prema želji.