Ostanite doma i pripremite si ovaj fini, bezglutenski kolač od jabuka.
Sastojci:
- 5 jabuka
- 60 g brezinog šećera (naruči ovdje)
- 1 žličica arome vanilije
- 3 jaja
- žličica cimeta (naruči ovdje)
- 125 g pirovog bijelog brašna (naruči ovdje)
- brezin šećer u prahu za posipanje
Postupak:
Okrugli kalup cca 25 cm obložiti papirom na pečenje (kako bi papir bolje prianjao dobro ga namočiti vodom i iscijediti pa potom staviti u kalup), piše Fitness.hr.
Jabuke oguliti i narezati na sitnije kockice te rasporediti po kalupu, posipati cimetom (ako je kalup veći uzeti još jednu jabuku.
Šećer, vaniliju i jaja dobro izmiksati tri do četiri minute, dodati brašno i dobro izmiješati mikserom.
Preliti preko jabuka ravnomjerno da smjesa uđe među jabuke. Peći na 180 stupnjeva Celzijevih 50 do 60 minuta i pustiti da se ohladi te posuti mljevenim brezinim šećerom