Uživajte!

Najbolji nostalgični filmovi za subotu navečer

FOTO: Pixabay
Pratite nas i na društvenim mrežama:

GHOST, DUH

Sam (glumi ga Patrick Swayze) i Molly (glumi ju Demi Moore) sretan su i zaljubljen par koji uživa u svakom zajedničkom trenutku. Jedne večeri u mračnoj uličici, nakon povratka iz kazališta, Sama i Molly presretne lopov koji ubije Sama. No Samov duh ne napusti ovaj svijet, već ostane uz Molly. Uskoro dozna da je njegovo ubojstvo isplanirao Carl i da je Molly u smrtnoj opasnosti. Pokušava upozoriti svoju djevojku, no ona ga ne vidi i ne čuje. Jedina osoba koja može osjetiti njegovu prisutnost je spiritualni medij Oda Mae (Whoopi Goldberg).

Ovaj sjajan film nagrađen je s dva Oscara, od kojih je jedan zaradila Whoopi Goldberg za sporednu ulogu, a drugi je pripao Bruceu Joleu Rubinu za najbolji scenarij. Za režiju je zaslužan Jerry Zucker, izvrsnu glazbenu podlogu snimio je poznati Maurice Jarre, a uloge ljubavnog para odglumili su Patricku Swayzeu i Demi Moore, u ovom dirljivom i iznimnom filmu koji će nam pokazati kako prava ljubav traje vječno, piše Journal.hr.

PRETTY WOMAN, ZGODNA ŽENA

Jedan od najvećih hitova devedesetih, film Zgodna žena lansirao je Juliju Roberts u zvjezdanu orbitu hollywoodskih glumica, a ljubavna priča iz filma dan-danas je jedna od onih koje stalno, i iznova, po stoti put svi možemo gledati.

 CURLY SUE, KOVRČAVA SUE

Romantična komedija Curly Sue odiše toplinom i ljubavlju prema ljudima kao u filmovima Franka Capre. Režirao ju je majstor filmova za mlade John Hughes. Ova sentimentalna bajka za odrasle uspijeva ono čega se mnogi moderni filmovi gotovo sa stidom odriču: da sasvim zaokupi gledatelja, uvuče ga u svoju priču i navede da od sveg srca navija, plače i smije se s junacima filma.

FATHER OF THE BRIDE, OTAC MOJE NEVJESTE

Američka komedija remake je istoimenog filma Vincenta Minellija iz 1950. godine, sa Spencerom Tracyjem i Elisabeth Taylor u glavnim ulogama. Novu verziju predvodi izvrstan Steve Martin, kojemu je po nekim američkim kritičarima ovo najbolja filmska uloga. Njegovu suprugu, za razliku od njega oduševljenu kćerinim izborom životnog partnera, tumači slavna Diane Keaton, dok je najsmješnija uloga – koordinatora vjenčanja – povjerena komičaru Martinu Shortu.

ROBIN HOOD: PRINCE OF THIEVES, ROBIN HOOD: PRINC LOPOVA

Poznatu priču o Robinu Hoodu, junaku Sherwoodske šume, glasovitom odmetniku koji se borio za prava siromašnih, nije potrebno posebno predstavljati. Režiser Reynolds ostvaruje uspješan povijesni spektakl znatno većih pretenzija. Odnos Robina i Azeema unosi elemente popularnih buddy buddy filmova u kojima dvojica partnera različitih mentaliteta, a nerijetko i boje kože uspijevaju savladati nepremostive prepreke. Ujedno uvodi i antirasističke motive koji su daleko prisutniji u vremenu snimanja filma, no u srednjovjekovnoj Engleskoj.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.