Božićno fotkanje

FOTO Sanjin božićni kutak prosinac u Šibeniku učinio je posebnim: ‘Napokon sam ostvarila dugo planirani projekt’Foto: Sanja Lydia Kulušić
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenskoj fotografkinji Sanji Kulušić ova godina je, kao i mnogima, poremetila brojne planove. Pireva je bilo nikad manje, trenutno su i zabranjeni, baš kao i svečana okupljanja. Ipak, iz svake situacije treba izvući nešto dobro, a ova godina bila je prilika za ostvariti neke dugo planirane projekte koji prije nisu uspjeli doći na red. Sanja Lydia tako je ovaj prosinac u Šibeniku organizirala božićna fotografiranja u bajkovito uređenom prostoru. Društvene mreže preplavile su fotografije nasmijanih obitelji u božićnim džemperima, a čini se da su u tome svi maksimalno uživali.

– Zbog zabrane vjenčanja i drugih svečanih okupljanja, shvatila sam da je vrijeme da ostvarim dugo planirani projektić koji se svaku godinu događa u drugim gradovima, ali ne i kod nas. Prostor se tražio mjesec dana, nisam ni razmišljala nešto previše unaprijed jer je sve visilo o koncu, ovisno što stožer kaže taj tjedan. Teško ga je bilo naći po centru grada jer se nikome ne da rentati na mjesec dana, ali uz pomoć Fejsa se našla idealna lokacija, malo smo zasukali rukave i u tjedan dana je sve bilo spremno – priča na Sanja.

Odaziv je  bio ogroman, nažalost neke svoje stare klijente pa čak ni rodbinu jednostavno nije imala kad više ubaciti jer je po planu radila određeni broj fotkanja dnevno kako bi sve stigla i isporučiti prije Božić.

– Iskreno ne znam broj ljudi, ukratko – puno. Većinom su to familije ili prijatelji kojima uvijek netko na fotki fali ili su se baš tada skupili svi skupa zbog korone, a da ne razmišljaju previše o pozadini, svjetlu i gdje tko gleda. Ljudima je puno jednostavnije kad ih netko zna namjestiti i animirati, nema te neugodnosti  – objašnjava.

Ljudima je ovaj koncept fotografiranja bio zabavan, a kako nam Sanja otkriva, nosili su sami svoje rekvizite, reinkarnirali stare slike iz djetinjstva i imali hrpu ideja.

– Koliko znam, do sada nikad u Šibeniku nije bilo baš božićnog fotkanja ovog tipa. Što se tiče budućnosti,  nadam se da ću imati vremena jer sad imam u glavi sto novih stvari koje bih htjela. Neka za sada bude tajna pa tko ćemo vidjeti – kaže za kraj.


Pratite nas i na društvenim mrežama: