Fini popečci od tikvica gotovi za čas

Tikvice su u sezoni i na raspolaganju za različite kulinarske igre. Ako vam je dosadilo pohati ih na klasičan način, pirjati ih i dodavati umacima za tjesteninu ili rižu, ili puniti mljevenim mesom – imamo za vas novu ideju.

Od tikvica pripremite ukusne popečke, a najbolje od svega, za izradu će vam biti potrebno svega nekoliko sastojaka koji ne koštaju više od 15 kuna, piše portal Zadovoljna.

SASTOJCI ZA POPEČKE OD TIKVICA:
– 2 tikvice
– 1 jaje
– 75 grama brašna
– sol i papar po želji
– 2 žlice maslinova ulja

PRIPREMA:

1. Tikvice operite, naribajte, posolite i stavite u cjedilo oko deset minuta.

2. Istisnite višak vode i prebacite tikvice u veću zdjelu.

3. Pomiješajte naribane tikvice s jajem, brašnom, soli i paprom te formirajte popečke.

4. Na vrućoj tavi i malo ulja ispecite popečke sa svake strane dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.

5. Poslužite s malo kiselog vrhnja i sezonskom salatom po želji.

SAVJET: Ako želite, u smjesu prije pečenja možete dodati malo kuhanog kukuruza. Popečci će biti još ukusniji.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.