Koju god vrstu paprike koristili, najbolje ju je dodati u vruću mast ili ulje kako bi se oslobodili okusi i mirisi, ali pripazite jer zbog sadržaja šećera lako može zagorjeti, piše Punkufer.hr.
Duša paprikaša, čobanaca, fiša i kulena, mljevena paprika varira aromom, okusom i intenzitetom, ali općenito se dijeli na ljutu i slatku. U Europi su najpoznatije mađarske i španjolske vrste mljevenih paprika. Mađarske paprike ima više vrsta nego španjolske, osobito se cijeni i ima poseban status u Europi.
Španjolsku papriku ili pimentón karakterizira intenzivna aroma dima. Koristi se za jela kao što su paella (nacionalni specijalitet s rižom, mesom i morskim plodovima), patatas bravas (začinjeni pečeni krumpiri) ili gazpacho (hladna juha od povrća), a mađarsku ćete papriku okusiti u gulašima i paprikašima.
Više pročitajte OVDJE.