Divna priča stiže iz Zagreba

Dalmatinac u Twingu šibenskih registracija bajkeru ‘spasio’ dan s bocom goriva: ‘Ako ovo stigne do tebe, ponosna ti majka’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Zagrepčanin Ivica Mandić na svom je Facebooku podijelio crticu iz bajkerskog života, a njegov status posvećen je Pašku, ‘Dalmatincu u Twingu šibenskih registracija’. Naime, Ivica je ostao bez goriva, a Paško mu je, bez obzira na veliku gužvu, otišao po bocu goriva te nije htio uzeti novac niti popiti piće.

– Ludo žurim danas (po nešto slatko…). Riskiram, svjestan kako sam s gorivom na knap. Naravno, ostajem bez goriva… OK, rekoh sebi – smiješak na lice i guraj koji kilometar do pumpe. Staje mladić, Dalmatinac u Twingu šibenskih oznaka, isto nasmijan i pita što treba…? Po ogromnoj gužvi mi odlazi po bocu goriva. Kad se vratio, pitam koji motor inače vozi, pod pretpostavkom da je bajker, pa pomaže sličnoj budali. Ne vozi motor. Ne želi novac ni za te dvije litre goriva. Ne želi popiti piće. Ne želi ostaviti broj, da ga kasnije odvedem da nešto pojede i popije. Ne želi ništa, samo kaže kako mu je drago što mi je pomogao. Uspio sam od njega izvući tek kako mu je ime Paško i kako radi u obližnjem Jysku na Jankomiru. Stoga, ako ovo, kojim slučajem, dođe do tebe – Hvala ti, Paško! Lako za gorivo i guranje motora, sjajno je sresti takvog čovjeka… Ponosna ti majka – napisao je na Facebooku.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.