Kada vam se jede nešto slatko, a nemate volje provoditi sate pripremajući kolače. Sočne, slatke breskve voćni su simbol ljeta, a trenutno se nalaze na vrhuncu sezone. Može ih se kupiti na svakoj tržnici Lijepe Naše, a čim ih vidimo mame nas svojim toplim roskastim bojama i sočnim mesom. Osim što ih volimo jesti svježe ili pak u biskvitnim ljetnim kolačima, poprilično su nam drage i u slanim salatama te kao dodatak hladnim platama s pršutom i sirom.
Njihova kremasta tekstura odlično se slaže s cheesecakeovima, a bogata aroma slatkih breskvi po mnogima najbolje dolazi do izražaja u pitama. No, danas vam ne donosimo recept ni za jedno od tih jela, već za neodoljiv slatki snack gotov za samo deset minuta, piše Jolie.hr.
Grillane breskve tako su naš današnji odabir slastice. Jednostavne i brzo gotove, idealne su za najvrućije ljetne dane kada nemate volje stajati pored pećnice ni štednjaka. Uz dodatak aromatičnih mediteranskih začina i kuglicu sladoleda od vanilije, ovo voće postaje dekadentni desert čiji okus obara s nogu.
Pečene breskve s kuglicom sladoleda od vanilije. Sastojci (za 6 osoba):
6 breskvi
1 pakiranje sladoleda od vanilije
10 dkg meda
6 malih keksa s maslacem
2 grančice timijana
1 limun
5 dkg maslaca
Postupak pripreme:
Prepolovite breskve i odstranite im košticu. Složite ih u zdjelicu.
U loncu otopite maslac. Prelijte breskve toplim maslacem. Stavite breskve na žar 10 minuta (na grill tavicu).
U loncu otopite med zajedno s timijanom i sokom od polovice limuna. Ostavite da odstoji 30 minuta.
U međuvremenu smrvite kekse od maslaca. U tanjur posložite breskve s jednom kuglicom sladoleda od vanilije u sredini. Pospite smrvljenim keksima, dodajte med i ukrasite grančicama timijana.