" "
Više

    " "

    Isprobajte

    Blogerica Nina Mrvica osmislila je recept za čokoladnu tortu s marshmallow duhovima

     

    Marshmallowsi – maleni, pjenasti bomboni zbog kojih bi blogerica Nina Mrvica svako malo odlazila u trgovinu.

    – No, koliko god mi se sviđali, nikad ih nisam radila, do sada. Nisam ni znala od čega se sastoje, mislila sam da su nekako komplicirani. Uvijek sam koristila kupovne, za sve. Onda sam naišla na njih na Pinterestu i krenula istraživati recept. I u biti, marshmallowsi su jako jednostavni. Baš jako. Sastoje se od glukoze (ja sam koristila med), šećera, vode, bjelanjaka i želatine. To je sve! Jedino što trebate pripaziti na temperaturu samog sirupa (šećer, voda i med).

    Kako se približava Halloween, a marshmallowsi su mi toliko američki, odlučila sam ih spojiti u halloween temu, umjesto da ih napravim u obliku kockica. Ovi maleni duhovi su mi najslađi mali duhovi ikada. Marshmallowse, jednom kad se posuše možete koristiti u svemu. Ja sam ukrasila tortu i poslužila ih s vrućom čokoladom.

    MARSHMALLOW DUHOVI

    SASTOJCI
    • 10 g mljevene želatine ili 6 listića
    • 5 žlica hladne vode
    • 35 g meda
    • 3 bjelanjka jaja M veličine (105 g)
    • 200 g šećera
    • 60 ml vode

    DODATNO

    • šećer u prahu
    • flomaster s jestivom bojom ili otopljena čokolada
    PRIPREMA
    1. Pripremite dva lima za pečenje i obložite ih papirom za pečenje. Svaki lim dobro pospite šećerom u prahu.
    2. Želatinu namočite u hladnoj vodi i ostavite po strani da nabubri.
    3. U lonac s debljim dnom na srednje jaku vatru stavite med, šećer i vodu. Sirup vam treba zakuhati do 116 stupnjeva ili kada u čašu hladne vode dodate malo sirupa,formirat će se mekana loptica. Za ovaj korak vam treba  5-7 minuta.
    4. Dok vam se sirup kuha do određene temperature, stucite bjelanjke u snijeg (nemojte ih pretući, neka bude soft peak – mekani snijeg).
    5. Kada je sirup postigao željenu temperaturu dodajte mu nabubrenu želatinu, maknite s vatre i miješajte dok se želatina ne otopi.
    6. Sada u tankom mlazu dolijevajte sirup tučenim bjelanjcima uz stalno miksanje.
    7. Miksajte na najjačoj brzini dok vam smjesa ne postane sjajna i dovoljno gusta, oko 3 minute.
    8. Smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu, možete koristiti nastavke Wilton 10 ili 12, ja nisam koristila nikakav nastavak, već sam izrezala otvor od 1,5 cm.
    9. Na pripremljen lim istiskujte oblike tako da istisnete krug i samo povučete prema dnu vrećicu kako bi ostatak izašao u tanjem i neravnom obliku. Ruke možete napraviti pomoću čačkalice (tako da dio smjese povučete u stranu gdje želite ruke).
    10. Kada ste potrošili svu smjesu i oblikovali vaše duhove, pospite ih šećerom u prahu. Ostavite da se suše preko noći. Moji su se sušili 16 sati i bili su potpuno suhi. Ako vam je neki dio ostao ljepljiv ponovo ga pospite šećerom u prahu.
    11. Višak šećera lagano maknite kistom.
    12. Pomoću flomastera iscrtajte oči i usta. Ako nemate flomaster s jestivom bojom, tada otopite malo čokolade na pari. Ohlađenu prebacite u slastičarsku vrećicu, napravite malenu rupicu i istisnite oblik očiju i usta.

     

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Uskrsna čestitka šibenskog biskupa Tomislava Rogića

    Uskrsnu čestitku šibenskog biskupa Tomislava Rogića prenosimo u cijelosti. Draga braćo i sestre u Isusu Kristu uskrslome! Sveti Petar svjedoči poganima koji nisu bili u Savezu...

    U Knjižnici predstavljanje knjige Nade Rudan i izložba...

    U Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" Šibenik, u utorak, 2. travnja u 18 sati bit će predstavljena knjiga "Mjesečeva sestra" Nade Rudan uz otvorenje izložbe...

    Crnica igra za povratak serije u Pulu: ‘Moramo...

    Malonogometaši Crnice igraju večeras za ostanak u igri, za prolongiranje kraja sezone. Za to će im trebati pobjeda protiv Pule u drugoj utakmici četvrtfinala...

    Fešta od košarke na Baldekinu, Šibenka protiv favoriziranog...

    U subotu je na Baldekinu nova fešta od košarke. Šibenka dočekuje Zadar u klasiku hrvatske košarke, pred, vjerujemo, punim tribinama. Gosti su, jasno, favoriti,...

    NAJNOVIJE

    Uskrsna čestitka šibenskog biskupa Tomislava Rogića

    Uskrsnu čestitku šibenskog biskupa Tomislava Rogića prenosimo u cijelosti. Draga braćo i sestre u Isusu Kristu uskrslome! Sveti Petar svjedoči poganima koji nisu bili u Savezu...

    U Knjižnici predstavljanje knjige Nade Rudan i izložba Borisa Obratova

    U Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" Šibenik, u utorak, 2. travnja u 18 sati bit će predstavljena knjiga "Mjesečeva sestra" Nade Rudan uz otvorenje izložbe...

    Crnica igra za povratak serije u Pulu: ‘Moramo pokazati zašto smo tu gdje jesmo’

    Malonogometaši Crnice igraju večeras za ostanak u igri, za prolongiranje kraja sezone. Za to će im trebati pobjeda protiv Pule u drugoj utakmici četvrtfinala...

    Fešta od košarke na Baldekinu, Šibenka protiv favoriziranog Zadra traži prekid crnog niza

    U subotu je na Baldekinu nova fešta od košarke. Šibenka dočekuje Zadar u klasiku hrvatske košarke, pred, vjerujemo, punim tribinama. Gosti su, jasno, favoriti,...