Isprobajte

Blogerica Nina Mrvica osmislila je recept za čokoladnu tortu s marshmallow duhovima

Marshmallowsi – maleni, pjenasti bomboni zbog kojih bi blogerica Nina Mrvica svako malo odlazila u trgovinu.

– No, koliko god mi se sviđali, nikad ih nisam radila, do sada. Nisam ni znala od čega se sastoje, mislila sam da su nekako komplicirani. Uvijek sam koristila kupovne, za sve. Onda sam naišla na njih na Pinterestu i krenula istraživati recept. I u biti, marshmallowsi su jako jednostavni. Baš jako. Sastoje se od glukoze (ja sam koristila med), šećera, vode, bjelanjaka i želatine. To je sve! Jedino što trebate pripaziti na temperaturu samog sirupa (šećer, voda i med).

Kako se približava Halloween, a marshmallowsi su mi toliko američki, odlučila sam ih spojiti u halloween temu, umjesto da ih napravim u obliku kockica. Ovi maleni duhovi su mi najslađi mali duhovi ikada. Marshmallowse, jednom kad se posuše možete koristiti u svemu. Ja sam ukrasila tortu i poslužila ih s vrućom čokoladom.

MARSHMALLOW DUHOVI

SASTOJCI
  • 10 g mljevene želatine ili 6 listića
  • 5 žlica hladne vode
  • 35 g meda
  • 3 bjelanjka jaja M veličine (105 g)
  • 200 g šećera
  • 60 ml vode

DODATNO

  • šećer u prahu
  • flomaster s jestivom bojom ili otopljena čokolada
PRIPREMA
  1. Pripremite dva lima za pečenje i obložite ih papirom za pečenje. Svaki lim dobro pospite šećerom u prahu.
  2. Želatinu namočite u hladnoj vodi i ostavite po strani da nabubri.
  3. U lonac s debljim dnom na srednje jaku vatru stavite med, šećer i vodu. Sirup vam treba zakuhati do 116 stupnjeva ili kada u čašu hladne vode dodate malo sirupa,formirat će se mekana loptica. Za ovaj korak vam treba  5-7 minuta.
  4. Dok vam se sirup kuha do određene temperature, stucite bjelanjke u snijeg (nemojte ih pretući, neka bude soft peak – mekani snijeg).
  5. Kada je sirup postigao željenu temperaturu dodajte mu nabubrenu želatinu, maknite s vatre i miješajte dok se želatina ne otopi.
  6. Sada u tankom mlazu dolijevajte sirup tučenim bjelanjcima uz stalno miksanje.
  7. Miksajte na najjačoj brzini dok vam smjesa ne postane sjajna i dovoljno gusta, oko 3 minute.
  8. Smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu, možete koristiti nastavke Wilton 10 ili 12, ja nisam koristila nikakav nastavak, već sam izrezala otvor od 1,5 cm.
  9. Na pripremljen lim istiskujte oblike tako da istisnete krug i samo povučete prema dnu vrećicu kako bi ostatak izašao u tanjem i neravnom obliku. Ruke možete napraviti pomoću čačkalice (tako da dio smjese povučete u stranu gdje želite ruke).
  10. Kada ste potrošili svu smjesu i oblikovali vaše duhove, pospite ih šećerom u prahu. Ostavite da se suše preko noći. Moji su se sušili 16 sati i bili su potpuno suhi. Ako vam je neki dio ostao ljepljiv ponovo ga pospite šećerom u prahu.
  11. Višak šećera lagano maknite kistom.
  12. Pomoću flomastera iscrtajte oči i usta. Ako nemate flomaster s jestivom bojom, tada otopite malo čokolade na pari. Ohlađenu prebacite u slastičarsku vrećicu, napravite malenu rupicu i istisnite oblik očiju i usta.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.