Više

    Isprobajte

    Blogerica Nina Mrvica osmislila je recept za čokoladnu tortu s marshmallow duhovima

     

    Marshmallowsi – maleni, pjenasti bomboni zbog kojih bi blogerica Nina Mrvica svako malo odlazila u trgovinu.

    – No, koliko god mi se sviđali, nikad ih nisam radila, do sada. Nisam ni znala od čega se sastoje, mislila sam da su nekako komplicirani. Uvijek sam koristila kupovne, za sve. Onda sam naišla na njih na Pinterestu i krenula istraživati recept. I u biti, marshmallowsi su jako jednostavni. Baš jako. Sastoje se od glukoze (ja sam koristila med), šećera, vode, bjelanjaka i želatine. To je sve! Jedino što trebate pripaziti na temperaturu samog sirupa (šećer, voda i med).

    Kako se približava Halloween, a marshmallowsi su mi toliko američki, odlučila sam ih spojiti u halloween temu, umjesto da ih napravim u obliku kockica. Ovi maleni duhovi su mi najslađi mali duhovi ikada. Marshmallowse, jednom kad se posuše možete koristiti u svemu. Ja sam ukrasila tortu i poslužila ih s vrućom čokoladom.

    MARSHMALLOW DUHOVI

    SASTOJCI
    • 10 g mljevene želatine ili 6 listića
    • 5 žlica hladne vode
    • 35 g meda
    • 3 bjelanjka jaja M veličine (105 g)
    • 200 g šećera
    • 60 ml vode

    DODATNO

    • šećer u prahu
    • flomaster s jestivom bojom ili otopljena čokolada
    PRIPREMA
    1. Pripremite dva lima za pečenje i obložite ih papirom za pečenje. Svaki lim dobro pospite šećerom u prahu.
    2. Želatinu namočite u hladnoj vodi i ostavite po strani da nabubri.
    3. U lonac s debljim dnom na srednje jaku vatru stavite med, šećer i vodu. Sirup vam treba zakuhati do 116 stupnjeva ili kada u čašu hladne vode dodate malo sirupa,formirat će se mekana loptica. Za ovaj korak vam treba  5-7 minuta.
    4. Dok vam se sirup kuha do određene temperature, stucite bjelanjke u snijeg (nemojte ih pretući, neka bude soft peak – mekani snijeg).
    5. Kada je sirup postigao željenu temperaturu dodajte mu nabubrenu želatinu, maknite s vatre i miješajte dok se želatina ne otopi.
    6. Sada u tankom mlazu dolijevajte sirup tučenim bjelanjcima uz stalno miksanje.
    7. Miksajte na najjačoj brzini dok vam smjesa ne postane sjajna i dovoljno gusta, oko 3 minute.
    8. Smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu, možete koristiti nastavke Wilton 10 ili 12, ja nisam koristila nikakav nastavak, već sam izrezala otvor od 1,5 cm.
    9. Na pripremljen lim istiskujte oblike tako da istisnete krug i samo povučete prema dnu vrećicu kako bi ostatak izašao u tanjem i neravnom obliku. Ruke možete napraviti pomoću čačkalice (tako da dio smjese povučete u stranu gdje želite ruke).
    10. Kada ste potrošili svu smjesu i oblikovali vaše duhove, pospite ih šećerom u prahu. Ostavite da se suše preko noći. Moji su se sušili 16 sati i bili su potpuno suhi. Ako vam je neki dio ostao ljepljiv ponovo ga pospite šećerom u prahu.
    11. Višak šećera lagano maknite kistom.
    12. Pomoću flomastera iscrtajte oči i usta. Ako nemate flomaster s jestivom bojom, tada otopite malo čokolade na pari. Ohlađenu prebacite u slastičarsku vrećicu, napravite malenu rupicu i istisnite oblik očiju i usta.

     

     

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Prva emisija ‘Večere za 5’ u Zečevu: ‘Prvi...

    U novom tjednu u 'Večeri za 5 na selu' kuhat će kandidati iz Šibensko-kninske županije, a prva domaćica bila je mesarica Mišela. Mišeli su u...

    Trebate odvjetnika ili pravnu pomoć, a nemate novca?...

    Svi ljudi trebali bi biti jednaki pred zakonom, imati osiguranu djelotvornu pravnu zaštitu i pristup sudu i drugim javnopravnim tijelima. Besplatna pravna pomoć ostvaruje...

    Dobra i luksuzna kapljica: Najskuplja vina na svijetu...

    Najskuplje vino na svijetu je boca Domaine de la Romanée-Conti Grand Cru iz Burgundije. Godine 1945. proizvedeno je samo 600 boca ovog legendarnog vina,...

    Rad nedjeljom bit će plaćen 50 posto više...

    Ministar rada Marin Piletić predstavio je u ponedjeljak socijalnim partnerima zakonodavni okvir uređenja rada nedjeljom kojim se predlože da se rad nedjeljom od 1....

    NAJNOVIJE

    Prva emisija ‘Večere za 5’ u Zečevu: ‘Prvi je dan i ne može odmah biti desetka iako je sve bilo savršeno, čak i atmosfera’

    U novom tjednu u 'Večeri za 5 na selu' kuhat će kandidati iz Šibensko-kninske županije, a prva domaćica bila je mesarica Mišela. Mišeli su u...

    Trebate odvjetnika ili pravnu pomoć, a nemate novca? Provjerite imate li pravo na besplatnu pomoć

    Svi ljudi trebali bi biti jednaki pred zakonom, imati osiguranu djelotvornu pravnu zaštitu i pristup sudu i drugim javnopravnim tijelima. Besplatna pravna pomoć ostvaruje...

    Dobra i luksuzna kapljica: Najskuplja vina na svijetu od čijih cifra će vam se zavrtjeti

    Najskuplje vino na svijetu je boca Domaine de la Romanée-Conti Grand Cru iz Burgundije. Godine 1945. proizvedeno je samo 600 boca ovog legendarnog vina,...

    Rad nedjeljom bit će plaćen 50 posto više od 1. siječnja

    Ministar rada Marin Piletić predstavio je u ponedjeljak socijalnim partnerima zakonodavni okvir uređenja rada nedjeljom kojim se predlože da se rad nedjeljom od 1....